Nissan yeni X-Trail çıtayı yükseltecek

Nissan’ın en yenisi X-Trail, 1.6 dizel motoru, zengin donanımı ve otomatik şanzımanıyla 98.900 TL’den başlayan fiyatlarla geliyor.

Nissan yeni X-Trail çıtayı yükseltecek
Nissan yeni X-Trail çıtayı yükseltecek
GİRİŞ 16.06.2014 08:32 GÜNCELLEME 16.06.2014 08:32

Ekonomik motorlu şehir SUV’larına güçlü bir alternatif geliyor. Nissan ülkemiz pazarında da en çok satan modeli Qashqai ile yakaladığı başarıyı, yeni modeli X-Trail ile sürdürmekte kararlı görünüyor. Eski versiyona göre büyüyen boyutları, zenginleşen donanımı, 7 kişilik oturma düzeni ve 1.6 lt 130 beygirlik tutumlu dizel motoruyla yeni X-Trail, sınıfında markanın yeni itici gücü olacak. Manuel şanzıman dışında Nissan X-Tronic yeni otomatik şanzımanla da satın alınabilecek aracın fiyatları 98.900 TL’den başlıyor. 

7 KİŞİLİK OTURMA DÜZENİ BULUNUYOR

Geniş aileler için ideal bir araç olan yeni Nissan X-Trail’de bagaj kısmında başarıyla saklanmış iki koltuk daha yer alıyor. Bu sayede gerektiği zaman 7 kişilik olarak da kullanılabilen aracın fazladan iki koltuğu kullanılmadığı zaman zemine gizlenebiliyor. İki yetişkinin bile rahatça oturabileceği koltuklar son derece geniş. Yeni X-Trail’da ana yapısında yüzde 50 yüksek dayanımlı çelik malzeme kullanımına yer verildiğinden eskisine oranla 90 kg daha hafifletilmiş. Eski nesile göre yeni X-Trail boy olarak 17 milimetre ve aks aralığı olarak 76 milimetre daha uzun ayrıca, 300 mm daha geniş. tasarlanmış. Bununla iç mekânda daha fazla yaşam alanı kazanılıyor. 

HEDEF, BİR YILDA 3 BİN ADET X-TRAIL SATIŞI 

Nissan İş Birimi Koordinatörü Mehmet Akın, "Geçen yılı yüzde 2.3 pazar payıyla kapattık. Bu yıl hedefimiz yüzde 3.  2015 mart ayına kadar Türkiye'de 3 bin adet X-Trail satışı gerçekleştireceğiz. Yeni modelin ömrü boyunca ulaşacağı satış hedefimizse 21 adet" dedi.

Akşam