Ferrari California T Türkiye'de...

Ferrari'nin turbo V8 motorlu California T modeli, 468 bin eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Ferrari California T Türkiye'de...
Ferrari California T Türkiye'de...
GİRİŞ 03.06.2014 11:25 GÜNCELLEME 03.06.2014 11:25

Ferrari California'nın turbo V8 motorlu yeni versiyonu Türkiye pazarına sunuldu. Temmuz ayında teslimatlarına başlanacak olan California T'nin, atmosferik motorlu California'ya göre %15 oranında yakıt tasarrufu sağladığı açıklanıyor.

Bir önceki California modeliyle karşılaştırıldığında, yeni motor 70 bg daha fazla güç üretirken, aynı zamanda yüzde 49 oranında da daha fazla tork değeri sunuyor. California T’nin motoru, titizlikle yürütülen bir tasarım çalışması ile düz yataklı krank mili, üç parçalı döküm egzoz manifoldu ve turbo geometrisi gibi önemli bileşenler için özel üretim tekniklerinin kullanımı sayesinde, emiş ve egzoz safhalarında güçlü bir ses üretiyor. 0'dan 100 km/s hıza sadece 3,6 saniyede ulaşan Ferrari California T'nin, yeni direksiyon kutusu ve süspansiyon ayarı ile birlikte, azaltılan direksiyon turu ve sürücünün komutlarına yönelik geliştirilmiş direksiyon tepkisi sayesinde, gerçek bir spor otomobilin dinamiklerini sunduğu belirtiliyor.

Ferrari tarihindeki dördüncü turbo motorlu otomobil olan California T, 468 bin Euro’dan başlayan bir fiyat etiketi taşıyor.