2 tonluk devin Türkiye satış fiyatı belli oldu

Alman otomobil üreticisi, Amarok'a yeni donanım ekledi. Canyon isimli yeni model, zengin donanımı, özel aksesuarları ve güçlü motoruyla SUV'lara iyi bir alternatif haline geldi.

2 tonluk devin Türkiye satış fiyatı belli oldu
2 tonluk devin Türkiye satış fiyatı belli oldu
GİRİŞ 21.04.2014 10:43 GÜNCELLEME 21.04.2014 11:04

Volkswagen'in (VW) pickup pazarına hızlı bir giriş yaptığı modeli Amarok, yeni bir donanım seçeneğine kavuştu. Görsel ve donanımsal geliştirmelerin yer aldığı yeni paket, aracın heybetli tasarımını bir adım daha ileriye taşıyor.

95 bin liradan satılacak

Alman üreticinin başarılı modeli, Canyon ismi verilen yeni versiyonuyla Türkiye'de satışa sunuldu. Hem manuel hem otomatik şanzıman seçeneklerine sahip olan aracın, 95 bin 730 liradan başlayan fiyatlarla satışına başlandı. Highline donanımının üzerine konumlandırılan Canyon, bu ekipman seviyesinden 6 bin lira daha pahalı. Canyon'da sunulan özel aksesuarlar ve çekici görünüm bu farkı görmezden gelmeyi sağlayabilir. Yeni donanım seviyesi, hem iç hem de dış tasarımındaki yeniliklerle dikkat çekiyor. Aracın iç mekanındaki yeniliklerin başında özel Canyon koltuk kumaşı ve ısıtmalı sürücü ve yolcu koltukları geliyor. Ayrıca ısıtmalı silecek başlıkları da standart donanımda.

17 inçlik jantlar Canyon'a özel

Amarok Canyon'un dışındaki yeniliklerse gövde rengi ön tampon ve yan aynalarla başlıyor. Araçta ayrıca Canyon tampon kiti, sportif roll bar ve parlak siyah yan basamaklar sunuluyor. Araçta ön sis farları, karartılmış arka farlar ve Canyon'a özel 17 inç alüminyum alaşımlı jantlar gibi sportif tasarım öğeleri de standart olarak sunuluyor. Bu aksesuarlarla birlikte aracın SUV'ları aratmayan bir görünüm kazandığını söyleyebiliriz.

8 ileri DSG opsiyonel

Sadece 4 tekerlekten çekişli olarak satışa sunulan araçta, 2 litrelik TDI motor görev yapıyor. Çift turbo beslemeli dizel ünite, 180 beygir güç ve 400 nm (DSG'ler 420 nm) tork üretiyor. 6 ileri munuel şanzımanın standart olduğu araç, isteğe bağlı olarak 8 ileri çift kavramalı DSG şanzımanla da satın alınabiliyor. Araç manuel şanzımanla saatte 183 kilometrelik son sürate sahip. DSG'li modellerse 179 km/s hıza ulaşabiliyor.

Donanım otomobilleri aratmıyor

Türkiye'de ticari amaçlı kullanım kadar SUV alternatifi olarak da tercih edilen pick-up'lar, gerek donanım gerek arazi yetenekleri bakımından bu araçlara aslında iyi birer rakip oluyorlar. Her ne kadar arka süspansiyon sistemleri yük taşımaya uygun tasarlanmış olsa da, Amarok gibi sınıfının başarılı modellerinde konfor ve sürüş kalitesi üst düzeye çıkabiliyor. Araçta otomatik klima, yol bilgisayarı, eğim iniş kontrol sistemi, hız sabitleyici, ön ve yan hava yastıkları, ESP, ön/arka park sensörleri, elektronik diferansiyel kilidi gibi zengin güvenlik ve konfor donanımları sunuluyor.

Menzil 1000 kilometrenin üzerinde

Ağırlığı 2 tonu bulan dev pick-up, yakıt tüketiminde de beklentileri aşabiliyor. Fabrika verilerine göre manuel modeller, 4 tekerlekten çekiş sistemine rağmen 7.6 litrelik ortalama tüketime sahip. DSG'li modellerdeyse tüketim 8.2 litre olarak belirlenmiş. 80 litrelik depoyla menzilse sırasıyla 1050 ve 975 kilometre.