Mitsubishi üç yeni konsept ile 40. yılını kutluyor

Avrupa faaliyetlerinin 40. yılını kutlayan Mitsubishi Motors bu yıl 84.sü düzenlenecek olan Cenevre Motor Show'da üç yeni konsepti ile boy gösterecek.

Mitsubishi üç yeni konsept ile 40. yılını kutluyor
Mitsubishi üç yeni konsept ile 40. yılını kutluyor
GİRİŞ 04.03.2014 15:19 GÜNCELLEME 04.03.2014 15:19

1974 yılında Londra Motor Show'da sergilediği Lancer ile Avrupa faaliyetlerine başlayan Mitsubishi Motors, 6 Mart 2014 tarihinde kapılarını açacak olan Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nda 40. yılını dünyanın ilk 4x4 plug-in hibrit aracı Outlander PHEV lansmanı ile kutlayacak.

Mitsubishi Motors, fuarda ayrıca üç yeni konseptini Avrupalı müşterileri ile buluşturacak ve gelecek planlarını anlatacak. Mitsubishi Motors, @earth Technology yaklaşımını; gelişmiş teknolojisini, çevre duyarlılığı, sürüş performansı, sağlamlık ve güvenlik konularını bu üç konsept SUV araçta hayata geçirmeyi hedefliyor. Mitsubishi Konsept GC-PHEV, Konsept XR-PHEV ve Konsept AR fuarda ziyaretçilerini bekliyor.

Mitsubishi Motors'un yeni jenerasyon büyük SUV aracı Konsept GC-PHEV, plug-in hibrit teknolojisi ile donatıldı. Konsept GC-PHEV, üstün sürüş performansı sunarken çevreye duyarlılığını da kanıtlıyor. 3 litre V6 benzinli MIVEC motor, 8-ileri otomatik şanzıman, yüksek kapasite elektrik motoru ve batarya ile donatılan Konsept GC-PHEV, Mitsubishi Motors'un Sürekli Dört Çeker Sistemi (S-AWC) sayesinde her türlü yol koşulu ve arazide üstün sürüş performansı sergiliyor. Konsept GC-PHEV, sürücüsünün en ekonomik şekilde aracını kullanmasını sağlamak için yeni nesil bilgi sistemleri ile donatıldı. Sürücü, sürüş esnasında ihtiyacı olan navigasyon, aktif güvenlik sistemleri ve şerit takip uyarı sistemi gibi tüm bilgileri ön camda takip edebiliyor. Araç, Adaptif Hız Sabitleme Sistemi (Şerit Takip Sistemi ile koordineli çalışır.), Şerit Takip Sistemi, Yaya Çarpma Önleme Sistemi, Geri Kör Nokta Uyarı Sistemi, Sürücü Takip Sistemi (Sürücünün yorgun olduğunu fark eder ve uyarı verir.) gibi ileri seviye güvenlik sistemleri ile öne çıkıyor.

Konsept XR-PHEV ise, 1.1 litre benzinli turbo MIVEC motor (hafif ve kompakt) ile donatılmış önden çekişli PHEV teknolojisine sahip bir kompakt SUV. Spor coupe görünümünü andıran muhteşem tasarımı, seri sürüş performansı, verimli motoru ve yüksek kapasiteli bataryası ile Konsept XR-PHEV oldukça dikkat çekici.

Mitsubishi Konsept AR ise kompakt MPV boyutlarında bir araç sunarken bir SUV aracın performansını hedefliyor. 1.1 litre benzinli turbo MIVEC motor ve 48V lityum-iyon batarya ile donatılan Konsept AR, yolcularını rahat ettirecek geniş bir iç hacme sahip.

KAYNAK: OTOREHBERİ