Nissan'dan Golf'e rakip geliyor

Nissan firması yeni 5 kapılı hatchback otomobil ile kompakt otomobil pazarına geri dönüyor.

Nissan'dan Golf'e rakip geliyor
Nissan'dan Golf'e rakip geliyor
GİRİŞ 15.12.2013 17:25 GÜNCELLEME 15.12.2013 17:25

Yalnızca Avrupa pazarı için tasarlanan yeni model, temmuz ayından itibaren İspanya'nın Barselona kentindeki tesislerde üretilecek.

Yeni modelin adı henüz net değil ancak firmanın bu segmentte 1995-2006 yılları arasında ürettiği ve Qashqai için feda edilen Almera'nın isim için seçeneklerden biri olacağı ifade ediliyor.

VW Golf, Ford Focus, Opel Astra, Toyota Auris gibi güçlü rakiplerle mücadele edecek yeni modelin kamuflaj altındaki görüntülerine göre önümüzdeki günlerde yollara çıkacak Qashqai'ni tasarım anlayışı hakim. Otomobilde ilk dikkat çeken özellikler ise açısal aydınlatmalar, parlak V şeklinde ızgara ve yatay stop lambaları.

Yeni hatchback Nissan'ın kaputunun altında firmanın diğer güncel modellerinden tanıdığımız 1,2 litrelik turbo benzinli ve 1,5 litrelik dizel motor seçeneklerinin yer alacağı tahmin ediliyor. Ayrıca otomobilde 6 kademeli manuel ve CVT şanzıman seçenekleri de yer alacak.

Otomobil hakkında Nissan firması henüz bir yorum yapmazken, ilk olarak Mart ayında düzenlenecek Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılması bekleniyor.