Dacia Duster'ı yeniliyor

Dacia, markanın en önemli modellerinden biri olan Duster'ı yeniliyor. Yeni Duster, Ambiance ve Lauréate 36.600 TL'den başlayan fiyatlarla Türkiye'de yarın satışa sunuluyor.

Dacia Duster'ı yeniliyor
Dacia Duster'ı yeniliyor
GİRİŞ 02.12.2013 17:51 GÜNCELLEME 02.12.2013 17:51

Dacia açıklamasına göre, bir Renault Grubu markası olan Dacia, Türkiye'de yükseliş trendini sürdürüyor. 2012 yılını 10. sırada tamamlayan Dacia, 2013 yılında toplam pazarda marka sıralamasında 7. sıraya yükseldi. Türkiye, uluslararası platformda Dacia satışında dünya genelinde 4. sıraya yerleşti.

2010 yılında lansmanı gerçekleştirilen Dacia Duster üç yılda 450 binden fazla müşterinin gönlünü fethetti. Türkiye'de ise Duster müşterilerin en çok tercih ettiği model, aynı zamanda 4x4 segmentinin lideri olan dizel SUV modeli... Yeni Duster, Ambiance ve Lauréate olmak üzere iki farklı versiyonla Türkiye'de 2 Aralık 2013 tarihinde 36.600 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Dacia, Sandero ve Sandero Stepway'i yenileyip Lodgy ve Dokker modellerini pazara sunduktan sonra yeni Dacia Duster ile birlikte ürün gamı tamamen yenilendi. Yeni Dacia Duster'ın ön yüzü, her yol koşuluna uygun bir otomobil olduğunu vurgulayacak biçimde iyileştirildi. Yeniden tasarlanan ızgaranın artık yeni bir hava giriş kanalı ve gündüz farlarına sahip çift optikli farları var. Aracın iç mekanı da yeni ön panelle birlikte yeniden tasarlandı.

Yenilenen araçta, elektronik denge programı (ESP) ve dört hava yastığı, Eco mode, gündüz farları, vites değiştirme göstergesi standart olarak sunuluyor. Buna ek olarak Dacia MEDIA NAV, hız ayar ve sınırlayıcı ve arka park sensörleri de opsiyon olarak müşterinin beğenisine sunuluyor.

Yeni Dacia Duster, 1.5 dCi motorun 90 bg ve 110 bg versiyonlarıyla sunuluyor. Bunların her ikisi de daha düşük yakıt tüketimleriyle birlikte üstün sürüş özelliği sağlıyor. Ayrıca, 1.6 16V 105 bg motorun benzinli ve LPG'li versiyonları da Türkiye pazarında satışa sunuluyor. Yeni Duster'da sunulan Eco mode sayesinde sürücülere yakıt tüketimlerini azaltmada yardımcı oluyor ve sürüş tarzına ve yol koşullarına bağlı olarak CO2 emisyonları yüzde 10'a kadar düşürülebiliyor.

Ayrıca araç, akustik performans konusunda da iyileştirildi ve araç içerisindeki gürültü seviyesi yarı yarıya azaltıldı. Duster'ı, kullanımındaki çok yönlülük, 4x2 versiyonunun her yol koşulundaki becerileri ve 4x4 versiyonunun off-road kabiliyetlerini barındırmaya devam ediyor. Araç, diğer tüm Dacia'lar gibi 3 yıl /100,000 km garantiyle sunuluyor.