Yerli otomobil için bir dev daha devreye giriyor

Yönetim Kurulu Başkanı Öz, "Yerli otomobilde Kardemir çeliğinin kullanılması noktasında adımlar atılacak" dedi.

Yerli otomobil için bir dev daha devreye giriyor
Yerli otomobil için bir dev daha devreye giriyor
GİRİŞ 23.11.2017 17:50 GÜNCELLEME 24.11.2017 00:16
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin ilk ağır Demir Çelik Sanayi olma özelliğini taşıyan Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Öz, yerli otomobil noktasında oluşturulan 5’li konsorsiyum firmaları ile görüşmeler yapılarak üretilecek otomobillerde KARDEMİR çeliğinin kullanılması noktasında çalışma yapacaklarını söyledi.

1 Kasım’da yapılan Olağanüstü Genel Kurul kurul sonrası KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilen Faruk Öz, Karabük basını ile bir araya geldi.

 


“Belli bir oranda ortaklık gelirse bu yönetim kurulunda değerlendirilir”
 
Yerli otomobil noktasında Kardemir çeliğinin kullanılması noktasında girişimlerinin de olacağını kaydeden Öz, “ Yerli otomobil üretmeyle ilgili olarak Cumhurbaşkanımız himayelerinde bir konsorsiyum oluşturulduğu. Bu noktada Genel Müdürümüze gerekli talimatı verdik. Bunlarla ilk en kısa zamanda bir araya geleceğiz. Gönül tercih eder ki, otomobil fabrikasının Karabük’te kurulmasını canı gönülden arzu ederiz. Çok daha parametreleri var ve bu olmaması durumunda üretilecek olan yerli otomobilde bizim çeliğin kullanılması noktasında diğer firmalar ön almadan en kısa zamanda randevulaşıp gidip kendileri ile görüşelim dedik.  Bu gündemimizde ilk madde. Aynı şekilde şuanda ülkemizde üretimi yapılan yerli değil ama diğer otomotiv sektörleri var. Onların otomotiv üretiminde kullandığı çeliğin Kardemir’de üretilmesi noktasında neler yapılabilir, bunları konuşacağız. Büyükşehirlerin ciddi bir şekilde raylı sistem çalışmaları var. Bunlarla ilgili görüşmeler yapacağız. Otomobil lastiklerinde kullanılan tellerle ilgili üretim konusunda lastik fabrikaları ile görüşmeler yapacağız” ifadelerinde bulundu.
 
Yerli ve milli sermayeyi destekleme noktasında Kardemir’in hazır olduğunu da sözlerine ekleyen Kardemir AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Öz, şunları söyledi;
 
“Öncelikli olarak bizim tercihimiz onlara lojistik destek sağlamak, onların çelik ihtiyacını karşılamak. Onlardan gelecek talebi bilmiyoruz. Onlardan talepte eğer belli bir oranda ortaklık gelirse bu yönetim kurulunda tartışılır değerlendirilir. Kardemir’in menfaati ne gerektiriyorsa o an için ona karar verilir. Yerli ve milli sermayeyi destekleme noktasında Kardemir’in hazır olduğunu belirtmiş olacağız.”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 13
  • Kutlu sancak 6 yıl önce Şikayet Et
    Yerli milli davamıza sahip çıkan reisimize ve gönül verenlere sonsuz şükürler olsun uçak fabrikalarımızı kapatanlara kapattıranlara KAPAK OLSUN SEVDALI'LAR YOLUNUZ YOLUMUZDUR ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN.
    Cevapla
  • User. 6 yıl önce Şikayet Et
    birlik olunca çok güzelsin TÜRKİYE'M...
    Cevapla
  • Emin 6 yıl önce Şikayet Et
    Celikte isvec celiginin onune gecmeliyiz
    Cevapla
  • BURHAN 6 yıl önce Şikayet Et
    fabrikalar kuran fabrika olarak ülkeye nam salan Karabük demir ve çelik fabrikası devasa bir kurum olmanın yanında ürettiği demir ce çelik kalitesi açısından dünya markası olagelmiştir hep...bu nedenle kardemir hammadde temini açısından hem de bağlı olduğu Karabük ilinin ulaşım yerleşim ve liman ve raylı sistem taşımacılığı açısından çok uygun bir kenttir.yetkililerin dikkatine !!!
    Cevapla
  • radar 6 yıl önce Şikayet Et
    haydi yiğitler Allah yardımcınız olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle