Küçük rekor kırıldı! Adım adım tarihi rekora...

Türk otomotiv sektörü, 6 ayda 14.3 milyar dolarlık ihracatla yeni rekora imza attı. Yıllık ihracat rekorunun kırıldığı 2008'de bile ilk yarı rakamı 13.6 milyar dolar olmuştu.

Küçük rekor kırıldı! Adım adım tarihi rekora...
Küçük rekor kırıldı! Adım adım tarihi rekora...
GİRİŞ 02.07.2017 13:18 GÜNCELLEME 02.07.2017 13:42
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) kayıtlarından derlenen bilgilere göre, otomotiv sektörü, 2016 ocak-haziran döneminde 11 milyar 734 milyon 74 bin dolar olan ihracatını, bu yılın aynı döneminde yüzde 22,4 artırarak 14 milyar 359 milyon 485 bin dolara taşıdı ve yeni bir rekora imza attı.

Türkiye'nin toplam ihracatından yüzde 18,8 ile en büyük payı alan otomotiv, yılın ilk yarısını da açık ara lider tamamladı.

İLK 10'DA 9 AVRUPA ÜLKESİ VAR

Geçen yılın haziran ayında ise 2 milyar 147 milyon 765 bin dolar olan ihracat yapan otomotiv endüstrisi, bu yılın aynı döneminde ihracatını yüzde 16,4'lük artışla 2 milyar 500 milyon 46 bin dolara çıkardı.

Türk otomotiv sektörünün en fazla ihracat yaptığı ilk 10 ülkenin 9'u yine Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerden oluştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • Elif 6 yıl önce Şikayet Et
    Klasik sözüm ona ekonomi iyi haberi.Milletin anası ağlıyor cumhurbaşkanı halka ekonomik olarak çok şey yapmalı yoksa bu dönem diğerlerinden daha zor olacak
    Cevapla
  • Yasin 6 yıl önce Şikayet Et
    15 yildir otomotiv sektoru adina bir civi cakilmadi turkiyedeki otomotiv yatirimlarinin buyuk cogunlugu begenmedigimiz 90lı yıllarda yapıldı toyota hyundai ford honda
    Cevapla
  • abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    14.3 milyar dolarlık ihracatın 12 milyar doları ithal malzemelerden (motor vs) kazanan biz miyiz iç malzemeleri üretenler mi? ha bide o malzemelerin ithalatı sırasında gümrük birliği sayesinde vergi alamayan devlet sırtımızı sıvazlamaya devam ediyor. Türkiye Cumhuriyetinin bir karı yok. Eğer bunlar yanlış ise bilen biri altına yazabilir takip ediyor olacağım.
    Cevapla
  • Yörük GURD 6 yıl önce Şikayet Et
    O çalışanlara iş ver , yansaniyii sen destekle ; aga sorun yok ! Kendi arabamızı yapmasak da olur.Gavura ne hammallık yapalım ?
    Cevapla
  • kkkk 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar insan orada çalışıyor ve buna ilaveten fabrikada alıanlaçşrın en 10 katıda yan sanayide.. Vergi almak ise o kadar önemlimi.. Devletin bir kişi başına iş verme kabiliyeti ve maliyeti ile özel sektörünki bir değil işsizlik diye yırtınan bir zamanda burun kıvırmak ne kadar mantıklı. Başka ülkelerde bu tip yatırımlara verilen avantaj bizim ülkemize göre en az 50% daha fazla..
    Cevapla
  • HAYRİ 6 yıl önce Şikayet Et
    iç piyasa ise kan ağlıyor,15 yıllık emektarı satıp yine dizel bir oto alayım dedim,bizimkinin yenisi 95bin tl olmuş,emektara binmeye devam,millet olarak artan bu refahtan ne zaman pay alacağız,biri bize anlatsa...
    Cevapla
  • Kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    Hangi refahtan söz ediyorsunuz ki? Türkiye bilim ve teknolojiye yatırım yapmazsa yakında ekonomi patlar. Yoksa montaj otomobili vergisiz ihraç ederek, Rusya'ya domates salatalık satarak olmaz o işler...
    Cevapla
  • mehmet54 6 yıl önce Şikayet Et
    yerli otomuzu ihraç ettiğimiz gün en mutlu günümüzdür,bunlar gavur arabası,bize faydası yokmu?var tabiki istihdam,yan sanayi şeklinde,%100 yerli oto ise tüm gelirlerin bize kalması demek,bırakın babayiğit aramayı,devlet başlasın,satışları görünce binlerce babayiğit çıkacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle