TIR'ın mükemmel fren sistemi İZLE

TIR'ların fren sisteminin test edildiği trafiğe kapalı alanda, otomobile hızla yaklaşan TIR'ın fren asistanı işte böyle devreye giriyor..

GİRİŞ 21.01.2013 11:10 GÜNCELLEME 21.01.2013 16:37
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Bazı otomotiv firmaları tarafından kullanılan ve ‘acil fren destek sistemi' olarak adlandırılan Emergency Brake Assist (EBA), ağır vasıtalarda da güven veriyor.

Sosyal medyada EBA'nın TIR'lar üzerindeki deneme görüntüleri büyük ilgi görüyor. Hızla seyreden TIR, önünde duran otomobili son anda fark edip kısa mesafede durabiliyor. Sistem, acil durumlarda sürücünün fark edemediği bir tehlike sezdiğinde devreye giriyor ve aracı yavaşlatıyor. Ayrıca, ani gelişen durumlarda sürücünün frene düşük basınçla bastığını fark eden sistem devreye giriyor ve yeterli basınç sağlayarak fren sistemini devreye sokuyor.

YORUMLAR 11
  • Ahmet KOSE 11 yıl önce Şikayet Et
    tır boş diyen arkadaşlar..... haberde veya video'da tır'ın boş yada dolu olduğuna dair en ufak bir emare göremedim, merak ettim, boş olduğunu nerden anladınız ?
    Cevapla
  • CENGAVER 11 yıl önce Şikayet Et
    bu insanlara da bir türlü yaranılamıyor !. eğer bunu fransızın renosu menosu yapsaydı ooo ne muhteşem diye çoğunun ağzı ayrılırdı ! dostunu düşmanını seçemeyenden daha ahmak kim vardır !
    Cevapla
  • METİN AKARSU 11 yıl önce Şikayet Et
    sağlam marka.... internette bir videosunu izledim volvo binek aracı idi tamamen volvo ile alakasız kişilerin test yaptığı bir video 6 - 7 defa şiddetli kaza yaptıktan sonr volvo anca ilk çarptığı aracın haline geldi
    Cevapla
  • emrah 11 yıl önce Şikayet Et
    fren sisteminin çok iyi olması iyi değil. bu arabanın fren sistemi bu kadar iyiyse vay halimize...çünkü bunu gören şöför nasıl olsa durur diye, yollarda daha hızlı gidecek..unutulmamalıdır ki fren sistemi ne kadar iyi olursa olsun, belli hızdan sonra herşey olabilir, fren patlar, araba kayar...vs... önemli olan arabayı iyi kullanmak..
    Cevapla
  • YoldanGecenBiri 11 yıl önce Şikayet Et
    boş tır'la reklam yapmak iyi de.... boşken 30 metrede durabiliyorsa doluyken kaç metrede durabilir? tırları doluyken test etmek gerek boşken değil..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle