Kışın 250, yazın 350 km! Sessizliği de cabası...

Geleceğin yakıtı olmaya aday elektrikli yakıt kullanan RENAULT ZOE, bu haftaki konuğumuz oldu.

Kışın 250, yazın 350 km! Sessizliği de cabası...
Kışın 250, yazın 350 km! Sessizliği de cabası...
GİRİŞ 19.01.2018 17:35 GÜNCELLEME 19.01.2018 17:39
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Serkan Saraç / Haber7

Bu hafta sizleri şehrin tarz delikanlısıyla tanıştıracağım. Geleceğin yakıtı olmaya aday elektrikli yakıt kullanan RENAULT ZOE, özellikle artan menziliyle artık çok daha iddialı. Dışarıdan küçük görünse de içeride kocaman da bir hacim sağlamayı ihmal etmemiş. Tarz olduğu kadar da sessiz…

DIŞ TASARIM

Tarz delikanlı sloganına birkaç şey eklemek gerekirse, kesinlikle elmas kesim farlardan başlayabiliriz. Arka stop farlarda kullanılan bu detay, aracın tasarımını oldukça zenginleştirmiş diyebilirim. Yuvarlak hatlara sahip olan model, kendini belli etmekte hiç ama hiç zorlanmıyor. Önden, Japon çizgi film karakterlerinin bakışlarını sergileyen ZOE, yan tarafta kendini daha sade bir yapıya bırakıyor. Elektrik şarj ünitesini içinde saklayan LOGO ise, oldukça heybetli ve ben buradayım diyor. Son dönem teknolojisi parmak okuyucu sistemli kapı kolları da aracın tasarım bütünlüğü olarak göze çarpıyor.

İÇ TASARIM

Clio’nun elektirkli kardeşi diyebileceğimiz ZOE, içeride kullandığı renklerle bizlere çok ferah bir ortam sunuyor. Beyaz renk aracın içini oldukça sade ve ferah kılmış.

R-link ekranıyla Renault olduğunu belli eden model, kullandığı teknolojilerle de abisi CLİO’ya ayak uydurmuş. Navigasyon, harita, bluetooth, aux girişleri, dokunmatik ekranı. Bunlar modelin pratik teknolojileri. Ayrıca, ZOE güvenlik donanımlarıyla da oldukça iddialı. Yokuş kalkış desteği, hız sabitleyici ve elektronik denge sistemleri öne çıkan güvenlik donanımları.

Modelin konforuna baktığımız zaman ise, ilk olarak koltuklar muazzam derece de konforlu. Kumaş olarak sunulan koltuklar çok yumuşak. Konforuna süspansiyonlarıyla da destek veren model, çukurlarda neredeyse hiç rahatsızlık vermiyor. Dışarıdan çok küçük bir karosere sahip gibi görünse de, çoğu hatchback modelden daha fazla hacim sunabiliyor. Diz ve baş mesafeleri oldukça yeterli. Eşya gözleri bakımından da abisi CLİO ile yarışır kapasitede.

MOTOR ÖZELLİKLERİ VE MENZİLİ

Menzili artan ZOE, kışın 250 km yazın ise 300 ile 350 km arasında mesafe gidebiliyor. Bunlar hiç fena rakamlar değil. 2.5 saatte şarj olduğunu düşünürsek, rakamlar oldukça iddialı. Peki aracı nasıl şarj ediyoruz ? Bu konuda 2 seçeneğimiz var. Ya RENAULT MAİS bayileri, ya da AVM otoparkları. 2 yerden de aracı 2.5 saatte full şarj edebiliyoruz. Bu arada Renault Mais bayilerinden şarj ücretsiz.

Model, Performans olarak 65kW ( 88 bg ) sahip elektrik motoru sınıfından beklenen seviyede başarılı bir verimlilik sağlıyor. 0-110 Km hızlanması 13.5 saniye olarak görünse de 0.50 km hızlanması oldukça başarılı yaklaşık 4 saniye. Yani kalkışlarda oldukça seri ve atik. Bir de nasıl sessiz anlatamam. Ancak kullanan bilir = ) Aracın maksimum hızı ise bu sınıftaki elektrikli bir modele göre yabana atılmayacak kadar iyi. SAATTE 140 KM.

GENEL BAKIŞ

Maksimum HIZ : 140 KM

Kaç Km yol yapar : Kışın maksimum 250 Yazın 350 km

Kaç Saatte Şarj oluyor : FULL 2.5 saat

Vites Tipi : OTOMATİK

Beygir Gücü : 88 bg

0-100 km Hızlanma : 13.5 sn

0-50 Km Hızlanma : 4 saniye

Şarj edilebilecek alanlar :  Renault Mais ve AVM otoparkları

YORUMLAR 9
  • yeniçeri 5 yıl önce Şikayet Et
    şarj süresi çok uzun uzun yolda 2,5 saat şarj mı bekleyeceğiz bir de.Daha seri şarj olmalı
    Cevapla
  • cahil 6 yıl önce Şikayet Et
    pil kirASINI 50 TL YAPSINLAR HEMEN ALALIM.
    Cevapla
  • abdullah beye 6 yıl önce Şikayet Et
    aracın pili 35000 tl ve arızada tüm masraflar size ait,yani canınızı yakabilir,oysa pil kiralanırsa sorumlu firma,kaç yıl sonra yenilenecek sorunu firmaya ait,ayrıca pil parasını düşünce araç 95000 tl ye gelirki dizel araçlarla kıyaslanabilir.
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Pil kirası eskidendi. Şimdi yok kardeşim. Hadi git al
    Cevapla
  • emekçi 6 yıl önce Şikayet Et
    ötv ile kendi ayağımıza sıkıyoruz petrole aylık 4 milyar dolar veriyoruz,elektriklilerden ötv kalksın, petrol giderimiz azalırken doğamız temiz kalsın.
    Cevapla
  • Hasan Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Elektrikli otomobillerde küçük kw lı olan modellerde %3 kw büyüdükçe maximum %15 e çıkıyor yani yok denecek kadar az. Sanki şimdi gidip alacaksın. Ben alalı 2 sene oldu kafamı taşlara vuruyorum keşke daha önce alsaydım diye.
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    peki vergiyi devlet kimden alacak.
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu arabanın 2018 de Tr de satilmayacagini okumuştum
    Cevapla
  • yakup 6 yıl önce Şikayet Et
    fiyatınıda yazaydınız 135 bin tl kimse vermez bu araca
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle