TEST: Nissan Pulsar 1.5 dCi

Nissan Pulsar'ı, 1.5 litrelik dizel motoru ve 6 ileri düz şanzımanıyla test ettik. Yakıt tüketimi ideal olan Pulsar, hatchback olmasına rağmen sedan karoserler kadar hacim sunuyor.

TEST: Nissan Pulsar 1.5 dCi
TEST: Nissan Pulsar 1.5 dCi
GİRİŞ 20.02.2017 14:22 GÜNCELLEME 20.02.2017 14:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Serkan Saraç / Haber7

SUV sınıfında çok ama çok iddialı olan Nissan, C sınıfında ki açığını Pulsar markalı aracıyla doldurdu. Uzun süredir beklenen model 2016 yılında Türkiye piyasalarına adım attı. Bu hafta siz otomobil severler için aracı inceleme fırsatı bulduk. Yaklaşık 441 km yol yaptığımız modeli gelin yakından inceleyelim…

TASARIM

Pulsar’ın tasarımına baktığımız zaman aile bireyleri olan Qashqai ve Xtrail’den örnekler görebiliyoruz. Kompakt görünümünü bu 2 modelden almış desek hiç de yanlış olmaz. Ön tarafta V motion ızgarası ve krom detaylar bunun ilk örnekleri. Yan profilde ise kaslı yapı ve parmak okuyucu sistemle çalışan kapı kolları, son dönem Nissan’da kullanılan tasarım ile dilinin kopyası. Bagaja doğru alçalan tavanı ise kompakt hatchback görünümünü ortaya çıkaran en büyük unsur. 385 lt bagaj hacmi ise hiç de fena değil.

İÇ TASARIM

Bir yapı var ki PULSAR bu yapı sayesinde uzun süre sınıfında liderliği bırakmaz. Arka bölümdeki diz ve baş mesafesi , sınıfının çok çok üstünde. Açıkçası çoğu sedan araçta bile ben böyle bir mesafe böyle bir hacim görmedim. Bacak bacak üstüne atıp yolculuk yapabilirsiniz… Malzeme dokusunda  çok iyi bir işçilik olmasa da , içerde ki krom detaylar ve pianoblack bölmeler bu açığı kapatmış. Eşya gözleri bakımından ise sınıf ortalamasında hatta üzerinde diyebilirim. Ancak koltuk yapıları, bana biraz dar gibi geldi. Direksiyon yapısı , xtrail veya qashqai kullananlar bilir 3 bölmeli gayet şık bir direksiyon.

TEKNOLOJİ

Test konuğumuz en alt paketle bize geldi o yüzden teknolojik olarak çok da donanımlı değildi. Ancak şöyle bir baktığımızda standart olarak sunulan “start stop engine”, “esp on- off “, çift taraflı ayarlanabilir dijital klima , hız sabitleyici , bluetooth, yol bilgisayarı, gibi teknolojilerden de eksik kalmamış. Bir üst paketlerde ne var derseniz ?

Geri görüş kamerası
5.8 inçlik dokunmatik ekran
Navigasyon
Park sensörü

Tasarım tabiki çok çok önemlidir , ancak siz değerli otomobil severlere asıl anlatmak istediğim mevzu aracın yakıt tüketimi. Hayretler içerisinde izlediğim bir yakıt tüketimi menüsü vardı karşımda…

YAKIT TÜKETİMİ

Şehir içi trafik!

Maslak – Çatalca arası Göktürk yolundan yapılan uzun yol diye tabir edebileceğimiz yol ile birlikte aracı 4 gün doya doya kullandık… İlk aldığım günden itibaren boş yollar da dahil aracın yakıt tüketimini gösteren ibreyi hiç sıfırlamadım. Toplamda 441 km yol yapıp – ortalama da 4.9 litre yakıt tüketimi verisi elde ettim. Bu da İstanbul’da son dönemde karma tüketimde elde ettiğim en güzel veriydi. Şaşkınlığımız da o yüzden ..

Testlerimizde de izlediğiniz kadarıyla, biz aracı gayet devirli kullanır o orantıda  sizler için daha gerçekçi veriler elde ederiz. Yani basa bas kullanıp biraz da kontrollü olunduğunda 4.9 lt ortalama hiç de zor olmuyor.

ARTI VE EKSİ KÖŞEMİZ

+ İç mekan ferahlığı
+ Renault ve Nissan ortak yapımı motor ile Clio kullanıyormuş gibi yolculuk yapıyorsunuz. Şehir içi gayet seri ve başarılı bir model…
+ Diz baş mesafeleri inanılmaz.
+ Yakıt tüketimi mükemmel. ( Ortalama 4.9 lt )
+ Yol tutuşu, model özellikle şeritlere çok hakim. Rüzgardan çok etkilenmiyor.

- Yalıtım çok başarılı değil.
- Bagaj, iç hacme göre biraz ufak kalıyor.
- Park sensörü her pakette olmalı.

MOTOR ÖZELLİKLERİ VE FİYATI 

2016 Nissan Pulsar 1.5 DCi Visia 72.850 TL

Silindir Hacmi 1461 cc
Beygir Gücü 110 HP
Maksimum Tork 260 Nm
0-100 Km Hızlanma 11.5 sn
Maksimum Hız 190 km/s

Yakıt Türü Dizel
Şehir İçi Ort. 4.1 lt
Şehir Dışı Ort. 3.3 lt
Karma Tüketim 3.6 lt
Yakıt Deposu 46 lt
Vites Tipi Düz

Bagaj Hacmi 385 lt
Boş Ağırlık 1306 kg
Uzunluk 4387 mm
Genişlik 1768 mm
Yükseklik 1520 mm
Lastik Ölçüleri 195/60 R16

Yıllık Vergisi 997 TL
PULSAR Motor seçeneği 1.2 / 1.5

YORUMLAR 1
  • Muhammed karyağış 7 yıl önce Şikayet Et
    Hayal kırıklığı. Malzeme kalitesi vasat sürüş keyfi hissiyatı zayıf v.s v.s
    Cevapla