TEST: Peugeot 3008 1.6 BlueHDi GT-Line

Test köşemizde bu hafta 2017 model Peugeot 3008 1.6 BlueHDi GT-Line EAT6 vardı.

TEST: Peugeot 3008 1.6 BlueHDi GT-Line
TEST: Peugeot 3008 1.6 BlueHDi GT-Line
GİRİŞ 19.01.2017 13:58 GÜNCELLEME 23.01.2017 13:24

Serkan Saraç / Haber7

Otomobil tercihlerinde en çok tercih edilen sınıflardan biridir C sınıfı araçlar. Yeni döneme baktığımızda her karoserde bu rekabet git gide artmakta. SUV sınıfı da bu yarışın içerisinde. C sınıfı SUV araçlara baktığımızda da , yenilenen Peugeot 3008 bu alanda en iddialılardan. Kompakt görünümünün yanı sıra , içeride i-cockpit tasarımıyla da model artık çok daha modern çok daha şık.

DIŞ TASARIM

Model ön yüzde artık çok daha fark edici bir tasarım kimliğine sahip. Krom kaplı geniş ızgara ve LED gündüz farları artık daha belirgin. Heybetli ve kaslı kaput yapısı da aracın ön taraftaki asıl kimliği. Yan tarafta ise gözünüze ilk olarak yeni dönemde sıkça gördüğümüz karartılmış jant yapısı çarpıyor. C sütununa kadar uzayan sportif çizgiler profili oldukça heybetli kılmış. Panoramik tavan ve SUNROOF ise modele tasarım konusunda ferahlık katmış. Peugeot bu modelinde de “ASLAN PENÇESİ” arka stop far grubunu kullanmaya devam etmiş. Bu yapıyı birde PİANOBLACK malzemeyle kaplayınca daha şık hale getirmiş.

İÇ TASARIM

İçeride i-cockpit tasarımıyla beraber gelen çok güzel yansımalar var. İlk olarak direksiyon yapısı artık çok daha kullanışlı ve pratik. Kadranları görme sıkıntısı artık daha aza inmiş. Yeni tasarım dilinde kapı içi aydınlatmalar , özel kumaşlı konsol döşemesi ve krom detaylar dikkat çekiyor. Full dijital gösterge paneli, EAT 6 vites topuzu, 8 inçlik orta ekran, piyano tuşlarına benzer orta konsol tuşları ise modele renk katan diğer değişiklikler olmuş. Eşya gözleri modelde oldukça yeterli iken , malzeme kalitesi de bir üst sınıfı hak eder cinsten. Zaten araca ilk bindiğiniz andan itibaren kendinizi uçak kokpitinde gibi hissederken birde bu denli iyi malzeme kalitesi hakikaten büyük özen ve büyük başarı.

TEKNOLOJİ

Modelde APPLE CARPLAY gibi yüksek teknolojiler kullanılıyor. ( Telefon araca bağlandığında aplikasyonlar aracın orta ekranında.) FOCAL müzik sistemi , son dönemde gördüğüm en iyi sistemlerden biri. Elektronik olarak kişiselleştirilebilen 3 farklı parfüm seçeneği , standart olarak sunulan müzik çalar , medya desteği. ( USP , AUX , BLUETOOTH). Otomatik , motorlu bagaj sistemi , masaj destekli koltuklar da aracın pratik teknolojileri arasında yer alıyor.

GÜVENLİK TEKNOLOJİLERİ

Model güvenlik donanımları bakımından da oldukça zengin. Şerit takip sistemi, kör nokta uyarı sistemi, ADAPTİF hız sabitleme sistemi , yorgunluk algılama sistemi, aktif trafik işareti tanıma sistemi, güvenli takip mesafe uyarı sistemi, akıllı far sisteminden oluşan ileri sürüş destek sistemleri , elektronik fren sistemleri, park yardım asistanı , geri görüş kamerası  araçtaki güvenlik sistemleri.

ARTI VE EKSİLER

+ İ- COCKPIT konsolu modeli çok daha modern hale getirmiş.
+ EAT 6 otomatik şanzıman 0 sarsıntısız ve geçişler oldukça başarılı.
+ Gösterge paneli FULL dijital ve renkler çok başarılı.
+ Koltuklar masajlı konforlu yolculuklara artılar katıyor.
+ Ses sistemi muhteşem.
+Yol tutuşu özellikle virajlarda , kompakt bir SUV’a oranla çok üst seviyede.
+Yakıt Tüketimi EAT6 ile beraber oldukça iddialı. Test tüketimi ortalama 6.5lt
+Uçak kokpiti gibi iç tasarım sizleri karşılıyor.
+ Yalıtım olarak oldukça başarılı , lastik altlarından gelen asfalt sesi dışında , gelen başka bir ses yok. ( Çok yüksek hızlarda denemedik. Maksimum 120km)
+ Hatlarıyla üst sınıf SUV modellerini andırabiliyor.
+ Jantların 19 olmasından dolayı kasisleri çok sevmeyen model , yol tutuşunda agresifliğini ortaya koyabiliyor.

- Şimdilik tek olumsuz gördüğüm yanı fiyatı ve 4x4 ünün olmaması.

MOTOR ÖZELLİKLERİ

2017 Peugeot 3008 1.6 BlueHDi GT-Line EAT6

Silindir Hacmi 1560 cc
Beygir Gücü 120 HP
Maksimum Tork 300 Nm
Maksimum Hız 185 km/s
0-100 Km Hızlanma 11.6 sn
Vites Tipi 6 İleri Otomatik

Yakıt Türü Dizel
Şehir İçi Ortalama Tüketim 4.7 lt
Şehir Dışı Ortalama Tüketim 3.9 lt
Karma Yakıt Tüketimi 4.2 lt

Bagaj Hacmi 520 lt
Yakıt Deposu 53 lt
Lastik Ölçüleri 205/55 R19
Boş Ağırlık 1315 kg