Sürüş İzlenimi: Peugeot 208 GT-Line

Peugeot 208'in spor versiyonu GT-Line ile uzun bir gezintiye çıktık. İşte küçük motorlu büyük performanslı 208 GT-Line izlenimi...

Sürüş İzlenimi: Peugeot 208 GT-Line
Sürüş İzlenimi: Peugeot 208 GT-Line
GİRİŞ 14.10.2016 17:40 GÜNCELLEME 12.01.2017 15:02
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Yunus Emre Kabaoğlu / Haber7

Küçük motorlara şüpheyle bakanlardan mısınız? Aslında ben de öyleydim. Ta ki Peugeot 208 GT-Line’ı kullanana kadar…

DIŞ TASARIM

208 GT-Line, ilk bakışta bildiğimiz 208’den çok ayırt edilemiyor. Ancak detaya inildiğinde farkı görmek mümkün. Otomobilin tamponundaki hava girişlerine kırmızı şeritler serpiştirilmiş. Bu ayrıntı, sportif yapıyı görsel anlamda destekleyen en önemli unsur olarak göze çarpıyor. Yine ön çamurlukların arka kısmındaki GT-Line logosu dikkat çeken bir başka detay. Günümüzün gözde teknolojisi gündüz LED farlarına bu otomobilde de yer verilmiş. Ayrıcan tasarımda kullanılan krom detaylar aracın şıklığını arttırmış. Hem ızgara evresinde hem de sis lambalarının etrafında görebilirsiniz.

Arka tarafta ise en dikkat çeken detay egzoz çıkışı. İri yapısı güçlü motor sesinin habercisi gibi. Yine ‘GT-Line’ logosuna arka tarafta da rastlamak mümkün. Stop lambalarında LED tercih edilmiş ki, özellikle geceleri oldukça hoş görünüyor. Aslan pençesiyle çizilmiş gibi bir havası var.

İÇ MEKANDA IŞIK SÜRPRİZİ

İç mekanda kırımızı - siyah uyumu hakim. Kırmızı şeritler tampondaki gibi koltukda da kendine yer bulmuş. Orta konsolda yer alan ekran kızartılmış. Hem bu ekran hem de havalandırmaların etrafı krom malzemeyle çevrelenmiş. Yine kapılarda da krom ve kırmızı detaylara rastlamak mümkün. Panaromik cam tavanın iki yanında bulunan mavi ışıklar sürpriz oldu, ama oldukça hoş görünüyor.

Konsoldaki kare desenli kaplama, spor direksiyon, alüminyum pedallar ve kapı eşiklerindeki ‘Peugeot’ yazısı iç mekanda sportif tasarımı tamamlayan unsurlar. Bunlara ek olarak, kontağı çevirdiğinizde gösterge ibresi sona kadar girip geri dönüyor.

7 inçlik ekranın kullanımı kolay. Birçok bilgiye buradan erişebiliyorsunuz, ancak bu donanımda navigasyonun standart sunulmaması, ne yazık ki olumsuz bir durum.

Öte yandan aracın kabini oldukça ferah. Dışardan bakınca size küçük gelebilir, ama içeride bunaltan bir ortam yok. Tuşlarla boğulmuyorsunuz. Ekranın alt tarafına denk gelen konsoldaki çıkıntı ise gereksiz olmuş. Bu çıkıntının altında klima ve dörtlü lambaların tuşu bulunuyor. Özellikle dörtlülerin yerini bulmak alışkanlık istiyor.  

Arka tarafa ise üç kişi oturabilir. Bagaj da ufak sayılmaz.

MOTOR KÜÇÜK AMA...

Ve gelelim performansına… 208 GT-Line'ın kaputunun altında 1.2 litrelik PureTech benzinli motor görev yapıyor. Bu motor, 110 beygirlik güç ve 205 Nm’lik tork üretebiliyor.

1.2 motora başta şüpheli baktım, ancak otomobil çok seri. Ara hızlanmalarda başarılı olduğu gibi yüksek hızlara çıktığınızda da motordan kaynaklı bir sarsıntı hissetmiyorsunuz. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim, motorun 1.2 litre olduğunu bilmeyen 1.6 litre zannedebilir.

Araçta aktarma işlevini EAT6 adı verilen 6 ileri otomatik şanzıman üstleniyor. Bu şanzımanın motorla uyumu mükemmel. Gaza dokunduğunuzda en ufak bekleme yok. Hızlanmalara yerinde tepki veriyor. Aniden hızlandığınızda bile herhangi bir esneme yapmıyor.

Otomobil seri olduğu gibi kıvraklıkda da başarılı. Dikkatimi çeken bir başka etmen, direksiyon sertliği çok güzel ayarlanmış. Ve o muhteşem motor sesi. Gerçekten kulaklarınızı doyuruyor. Yırtıcı bir sesi var.

Yakıt tüketimine gelecek olursak... Otomobilin performansı böyle olunca haliyle tüketim biraz yukarı çıkıyor. Şehir içinde 100 kilometrede 8.8 (100 km) litre yakıyor. Tabi burada İstanbul trafiğinden bahsediyoruz. Şehir dışında ise 100 kilometre 7.2 litre. Sakin kullanırsanız daha düşük rakamları görmeniz mümkün. Tabi kullanabilirseniz…

DONANIMLAR

208 GT-Line’da start stop, ESP, hız sabitleyici ve bluetooth bağlantısı gibi donanımlar standart olarak sunuluyor.

ARTILAR VE EKSİLER

Artılar

+ Motoru kuvvetli
+ Sürüşü çok keyifli
+ Motor - şanzıman uyumu mükemmel
+ Sesi tatmin edici
+ Oldukça seri bir araç
+ İç mekanı şık
+ İç mekanda göz sayısı yeterli
+ Start – stop’un zamanlaması iyi ayarlanmış

Eksiler

- Navigasyon opsiyon olarak sunuluyor
- Orta konsoldaki gereksiz çıkıntı

KİMLERE HİTAP EDİYOR?

Peugeot 208 GT-Line, makul fiyata spor otomobil isteyenler için ideal bir araç. Ayrıca gençlere de hitap ediyor. Özellikle büyük şehirlerde yaşayanlara boyutlarıyla avantaj sunuyor. Zira bu kentlerde park yeri bulmak zor. Üstelik kıvrak yapısıyla trafikte diğer araçların arasından sıyrılabilirsiniz. Yani büyük şehirde yaşayanlar için uygun bir otomobil.

TEKNİK ÖZELLİKLER

Motor hacmi: 1199 cc
Silindir sayısı: 3 silindirli
Maksimum güç: 110 HP - 5500 d/d
Maksimum tork: 205 Nm. - 1500 d/d
Şanzıman: 6 ileri otomatik

0-100 km/s hızlanma: 189 km/s
Maksimum hız: 9.8 sn

Ş.içi yakıt tüketimi: 5.5 lt – 100 km
Ş.dışı yakıt tüketimi: 3.8 lt – 100 km
Ort. yakıt tüketimi: 4.5 lt – 100 km

Ağırlığı: 1165 kg
Yakıt deposu: 50 lt

FİYATI: Peugeot 208 GT-Line, 67.750 TL’den başlayan fiyatlarla sunuluyor.

YORUMLAR 12
  • 14 lü 7 yıl önce Şikayet Et
    aymosferik motor olsa ne 110 bg çıkar ne 205nm tork çıkar. Turbo turbo:)
    Cevapla
  • 14 lü 7 yıl önce Şikayet Et
    hondanın motorları atmosferik ama tork 157 nm kendiminkinden biliyorum. Bitanede peugeot var. Onuda biliyorum
    Cevapla
  • ALİ 7 yıl önce Şikayet Et
    fransa meclisi nde SOYKIRIM yoktur demek ARTIK suç... ANLADINIZ siz...
    Cevapla
  • ayşe 7 yıl önce Şikayet Et
    1000 cc 200 hp güç atmosferik motor var.tork 220 . devir çok yuksektir ayrıca 3 silindir olunca tork çok artar
    Cevapla
  • murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Dizel motora benzin vermenin bir yolunu bulmuşlar tahminimce.Bu yeni bir teknoloji.Silindirlerin sıkıştırma oranı yükseldikçe tork artar fakat yıpranma kolaylaşır.Atmosferik olduğu halde yüksek tork üretmesi sadece sıkıştırma oranları ile açıklanabilir.Benzini dizel gibi sıkıştırılmış hava içerisine basınçlı enjekte eder.Ses dizel gibi vuruntulu çıkar.Lpg montajı mümkün olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle