Yakıtta cimriliği elden bırakmıyor!

Peugeot 308, 1.6 litrelik BlueHDi motoruyla dizel otomatik uyumunu yakalayarak sınıfındaki liderliği bırakmayacak gibi gözüküyor...

Yakıtta cimriliği elden bırakmıyor!
Yakıtta cimriliği elden bırakmıyor!
GİRİŞ 10.06.2016 09:31 GÜNCELLEME 10.06.2016 12:48
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Son zamanlar da kendini geliştirerek diğer markalardan sıyrılıp kendine güvenen kaliteli duruşu ile farkını ortaya koyan Peugeot’nun 308 Allure 1.6 BlueHDi EAT6 120HP az yakıt ile beraber yeterli performansını bir arada sunuyor.

Görünen o ki Peugeot 308 serisi herkesi etkileyecek. Eski modellerine göre tamamen değişkenlik gösteren iç ve dış tasarımı ile standartlarının üstüne çıkmayı başarmış. Peugeot 308 serisi ile sizi kendine hayran bırakacak.

EAT6 BlueHDi'ın 1.6 litrelik dizel motoru ile yakıtta cimrilik yapan 308, 3.3 lt/100 km'lik ortalama yakıt tüketimi verisine sahip. Bu yönden de liderliği elden bırakmıyor. 

Özellikle iç tasarımda büyük değişikliğe giden model 1.6 BlueHDi seçeneğiyle sınıfında daha cazip hale gelmiş. İç tasarımda yaptığı farklılıklarla sanki üst sınıf bir aracın içinde hissi veriyor.

DIŞ TASARIM

Dış tasarımda sportif bir görüntü ile akıcı bir duruş elde ederek daha modern bir çizgi oluşturmuş. LED’li ön far grubu aracında daha keskin bakışlı olmasını sağlayarak daha cazibeli spor bir araca dönüştürmüş. Uzunluğu 4253 mm, genişliği 1804 mm, yüksekliği 1457 mm olan yeni Peugeot 308’in bagaj hacmi ise 470 litre.

İÇ TASARIM

Aracın içine geçtiğinizde iç mekânın sadeliği ferahlığı etkileyici. Arka ve ön koltukların mesafesi çok güzel ayarlanmış. Arka koltuklarda oturduğun halde ön koltukta oturuyormuşsun hissi vermekte. Geniş panoramik tavanı ile araç içi ferahlığı bir kademe daha arttırmış. 

Gösterge ekranı diğer araçlara göre daha yukarıda böylelikle konsolun kapanması engellenmiş. Son derece dinamik bir görüntü olmuş. Deri döşemesi ile iç mekân konforu ve sportif ruhunu elden bırakmamış. SMEG 9.7 İnç Dokunmatik Ekranda klima, geri dönüş kamerası, navigasyon, araç bilgilerini bulabilirsiniz. Aracın ön konsolunun altında CD girişi, çift USB, Bluetooth, 12 voltluk soket girişi mevcut. 

Araçta bulunan sport tuşu dizel aracı bir anda spor bir arabaya çeviriyor. Sport tuşuna basınca ekran kırmızıya dönüyor, ekranda Güç, Tork ve Turbo basıncı göstergesi görülüyor ayrıca gaz ve direksiyon tepkileri değişiyor. Araç içinde duyulan motor sesi sizi heyecanlandırıyor ve kendinizi tamamen sürüş keyfine bırakmanızı sağlıyor. 

Sarsıntısız vites geçişlerine sahip. Vites değişirken hissetmiyorsun. Görüş açıları hiç bir sıkıntı yaşamıyorsun. Ani hareketlere hemen cevap alacağınız direksiyonu ile yolculuk daha güvenli hale gelecek. 308’de bütün güvenlik önlemleri düşünülmüş. Darbe konusunda oldukça başarılı olan 308, bozuk yollarda çukurlardan kaçma gereksinimi yaşamıyorsun.

Yeni trendlerden biri olan Start/Stop tuşu araçta mevcuttur. Start/Stop sistemi ile aracın yakıt tasarrufu %15’e kadar arttırılmış. Bunun yanında ufaltılmış direksiyonu sürücüye özgüven veriyor hem de daha iyi yol tutuşu sağlıyor.

308’de güvenlik için “Sürücü Destek Sistemi” ile sürücü ve yolcularına tam koruma sağlamıştır. 

EKSİ YÖNLERİ

- Ses sistemi çok zayıf. 

- Arka koltuklar da yeteri kadar göz yok.

TEKNİK VERİLERİ

Beygir Gücü (Toplam) 120 hp 
Azami Tork (Toplam) 300 nm 
Azami Devir 3500 d/d 
Azami Hız 190 km/s 0-100 Km 
Hızlanma 10.2 saniye
Yakıt Kapasitesi 53 lt. 
Şehir İçi Tüketim 4.0 lt/100 km 
Şehir Dışı Tüketim 3.3 lt/100 km 
Karma Tüketim 3.5 lt/100 km 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 6
  • Recep46 7 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen sıfır araç alacak kişiler avrupa arabası yerine uzakdoğu aracı alsınlar.. bize yapılanlardan sonra biraz olsun tepkimiz olsun
    Cevapla
  • AbdulazimHan 7 yıl önce Şikayet Et
    araba değil! Japon arabalarını alın rahat edin ! Subaru Mazda Honda Toyota
    Cevapla
  • 183 7 yıl önce Şikayet Et
    mitsubishi, mazda gerisi yalan
    Cevapla
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    fransizlara para kazanmasin almayin
    Cevapla
  • Göz cü 7 yıl önce Şikayet Et
    Katiliyorum. Ermeni dostu, Turk dusmani bize yaramaz.
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Dış tasarımı hiç çekici değil! Bir önceki kasa çok daha çekiciydi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle