Elon Musk paylaştı! O proje test ediliyor

Otomobilleri yer altından taşıma projesi çok beğenilmiş olmasına rağmen gerçekleşmesi zor olarak nitelendirildi. Elon Musk ise, o projeye dair test videosu paylaştı.

Elon Musk paylaştı! O proje test ediliyor
Elon Musk paylaştı! O proje test ediliyor
GİRİŞ 23.05.2017 11:23 GÜNCELLEME 23.05.2017 11:24
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Yunus Emre Kabaoğlu

Ulaşım teknolojileri ile ilgili geçtiğimiz haftalarda ilginç bir video ortaya çıktı. Animasyon olarak hazırlanan videoda, Tesla markalı bir araç yolun kenarındaki cebe yerleştirilmiş platformun üzerine çıkıyor. Ardından bu platform araçla birlikte yerin altına inerek raylı bir sisteme oturuyor. Daha sonra yola çıkan platformun raylı sistem üzerindeki hızı 200 km/s'ye kadar yükseliyor. Hedefe vardığında ise aracı tekrar yüzeye çıkartıyor. 

Video internette oldukça paylaşım alsa da, projenin hayal ürünü olduğu, gerçekleşmesinin uzun zaman alacağı gibi yorumları beraberinde getirdi. Ancak Elon Musk tarafından ilginç bir paylaşım yapıldı.

İşte o animasyon...


Tesla Motors'un kurucu ortaklarından olan Musk, Instagram hesabından söz konusu projeyle ilgili test videosu yayınladı. Musk'ın paylaştığı görüntülerde, tıpkı animasyonda olduğu gibi tek rayın üzerinden çok yüksek süratlere çıkan bir platform var. Daha ilginci ise frenleme esnasında görülüyor. Platform, o hızlara çıkmasına rağmen şaşırtıcı bir fren performansı sergiliyor.

Öte yandan Musk'ın paylaşımı, 'çok zor' denilen proje hakkında heyecan uyandırdı. Zira büyük şehir insanları yoğun trafikten bunalmış durumda. Bu projeninse trafik yoğunluğunu rahatlatması bekleniyor.

Musk'ın yayınladığı test videosu...

YORUMLAR 8
  • Mardinli mehnet 6 yıl önce Şikayet Et
    Gordugum en sacma yontem
    Cevapla
  • Sipahi 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam dünyanın en uzun menzilli elektrikli arabasını yaptı ve şu an Amerika'da peynir-ekmek gibi satıyor. Şirketinin değeri birkaç ay içinde Ford'u ikiye katladı. Dolayısıyla böyle bir işe giriyorsa boşuna değildir. Hemen kestirip atmamak, biraz daha bekleyip görmek lazım.
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    yerin üstünü yedik bitirdik. sıra yerin altını harap etmeye geldi. dünyayı yeterince tahrip etmedik mi?
    Cevapla
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    saçma
    Cevapla
  • saçma 6 yıl önce Şikayet Et
    nesi saçma ?
    Cevapla
  • mahir kaynak 6 yıl önce Şikayet Et
    yani ? test videosunda neyi test etmiş oldu. Tünelde hızla giden elektrik motorlu bir taşıt gördük. Fikir güzel ama video alakasız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle