Antifriz yazın da gerekli! Sebebi ise...

Ünal Atsüren, araçların hem sık arıza yapmaması hem de yakıt tasarrufu için yaz bakımının da en az kış öncesi yapılan bakım kadar önemli olduğu belirtiyor.

Antifriz yazın da gerekli! Sebebi ise...
Antifriz yazın da gerekli! Sebebi ise...
GİRİŞ 04.04.2017 12:25 GÜNCELLEME 04.04.2017 12:27

Bursa'daki özel bir servisin teknik sorumlusu Ünal Atsüren, kışın hava şartlarından dolayı araçlarda ciddi anlamda yıpranma meydana geldiğini söyledi. Atsüren antifrizin yazın da araçlar  için önemli olduğunu ifade ederek nedenini açıkladı.

Araçların kış koşullarında buzlu ve karlı yollarda sık sık 'dur-kalk' yaptığını, küçük çaplı kazalara karıştığını, yağmur ve kar suları nedeniyle araçların mekanik ve elektrik aksamında sıkıntılar oluşabildiğini aktaran Atsüren, yaz öncesi bakımın çok önemli olduğunu belirtti.

'YAKIT SARFİYATI DÜŞER'

"Araçlarda yaz bakımı, kış kadar önemli" diyen Atsüren, motorlu araçların yaza girmeden hava, yakıt ve yağ filtrelerinin değiştirilmesi gerektiğini aktararak, "Yaz bakımı yapılan aracın yakıt ve hava filtlereri değiştiği için daha iyi hava alır, yakıt sarfiyatı düşer." dedi. 

Bakım sırasında aracın fren, debriyaj plakalarının kontrol edilmesi gerektiğine de işaret eden Atsüren, şunları söyledi:

"Yaz bakımlarında araçların hava, yağ, yakıt filtreleri değişmeli, klima bakımları yapılmalı. Fren balataları, aracın ön takımları ve diğer yerler kontrol edilmeli. Yani araç A'dan Z'ye bakımdan geçirilmeli. Araçta su akışının daha iyi sağlanması için suyun dolaştığı kanalların tıkanmaması için antifriz çok önemli. Araçta yaz kış olması gereken bir madde. Araçta su akışının daha iyi sağlanması, suyun dolaştığı kanalların tıkanmaması için antifriz çok önemli. Ayrıca yaz bakımında yakıt ve hava filtreleri değişen araç zaman daha iyi hava alır ve yakıt tasarrufu sağlar."

'SERT DAVRANIRSANIZ MASRAF ÇIKARIR'

Atsüren, yaz veya kış bakımlarının düşünüldüğü gibi maliyetli olmadığının altını çizerek, şöyle devam etti:

"Bakım masrafı çok değil ama kontrol edilen bölgelerde hasar çıkarsa elbette araç sahiplerine bir maliyet çıkacaktır. Siz aracınızı hoş kullandıysanız aracınız da size mali anlamda hoş davranır. Ama eğer siz aracınıza sert davranıyorsanız aracınız da size sert davranacaktır ve masraf çıkaracaktır. Yaz bakımında klimalar kontrol edilmeli bakteri temizliği yapılmalı. Frenler de çok iyi kontrol edilmeli. Çünkü buzlanmalardan dolayı körüklerde yırtılmalar olabilir. Yaz bakımı yaptırmazsanız iki gün sonra bir seyahate çıktığınız zaman aracınızda su kaçağı yaşanır, bu kez hararet yapar. Fren borularında yıpranma olabilir, fren aksamında sıkıntı yaşarsınız. Hava sıcak olduğu için yazın fan motorunun kontrol edilmesi gerekir. Çünkü bu daha büyük arızalar açabilir."

Araç sahiplerine yaz bakımı için tanıdıkları, bildikleri yerlere gitmeleri önerisinde bulunan Atsüren, bakım araç bakımının da yarım ila bir gün arasında bitirildiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL