Araç sahipleri dikkat! Eğer toz kaçarsa...

Fren balatasından çıkan sesin birden fazla sebebi olabilir. Bununla birlikte fren balatalarını zamanında değiştirmek hayati önem taşır.

Araç sahipleri dikkat! Eğer toz kaçarsa...
Araç sahipleri dikkat! Eğer toz kaçarsa...
GİRİŞ 03.03.2017 16:15 GÜNCELLEME 03.03.2017 16:23

Fren balataları, sürüş güvenliğinin en önemli parçalarından biridir. Bu sebeple zamanı geldiğinde değiştirmek hayati önem taşır. Öte yandan mekanik aksam parçaları olan fren balataları zaman zaman rahatsız edici sesler çıkarabilir.

Balatadan çıkan sesin 3 farklı sebebi olabilir. Bunlar; toz tanecikleri, yeni değiştirilen balatalar ve balataların yapısı.

Daha açık bir ifadeyle, toz tanecikleri fren balatalarının arasına girdiğinde rahatsız edici sesler çıkarır. Yine yeni değiştirilen balataların, tabiri yerindeyse ortama ayak uydurması zaman alır. Son olarak, bazı fren balataları sert malzeme yapısına sahiptir ve bu sebeple frene bastığınızda ses çıkarır.

FREN BALATASININ DEĞİŞİM ZAMANI

Balatalar, fren disklerine sürtündüğünden dolayı zaman içerisinde yıpranır ve değişmesi gerekir. Değişim zamanı ise aracı kullananın sürüş karakterine göre değişir. Bu sebeple belli bir kilometre bilgisi vermek doğru olmasa da, ortalama 50 bin kilometrede bir balatalar değiştirilmelidir.

Fren balatası fiyatları servisten servise değişebilir. Ancak fren balataları fren sisteminin en önemli parçalarından biri olduğu için orjinal balata kullanmanız güvenlik için oldukça önemlidir. Yine orjinal balata kullanarak balata değiştirme sürenizi uzatabilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL