Otomobil lastiği en kolay şekilde nasıl çıkarılıp takılır?

Sürücülerin en merak ettiği konulardan biride kuşkusuz otomobil lastiğini çıkarıp takma yöntemleridir. Bizde sizler için hazırladığımız bu haberde otomobil lastiğinizi acil durumlarda nasıl kolaylıkla çıkarıp takılabildiğini anlattık. İşte oto lastiğini en kolay şekilde söküp takma yöntemleri

Otomobil lastiği en kolay şekilde nasıl çıkarılıp takılır?
Otomobil lastiği en kolay şekilde nasıl çıkarılıp takılır?
GİRİŞ 11.11.2016 17:33 GÜNCELLEME 18.11.2016 15:01

Otomobil lastiğinde genellikle karşılaşılan soruların başında lastik değişimleri geliyor. İşte lastik değişimi ile ilgili teorik ve pratik bilgiler

Öncelikle lastik değiştirmek için park edeceğiniz yeri belirlemelisiniz. Otoyol kenarındayken diğer sürücülerin rahat görebileceği bir yer seçmeye dikkat etin. Park ettiğiniz yere trafik işaretlerini ve uyarılarını mutlaka yerleştirin. Otomobilinizin el freninin çekildiğinden emin olun. Araç dörtlülerini yakın. Otomobilinizin güvenliğinin sağlandığından emin olduktan sonra lastik değiştirme işlemine geçebilirsiniz.

Patlak olan lastiğin jant kapağını yerinden çıkarın. Bijon anahtarı ile cıvataları yavaş ve dikkatli bir şekilde saat yönünün tersinde döndürün.

Aracınızı havaya kaldırmak için krikonuzu yerleştirin. Krikonun doğru ve güvenilir bir şekilde yerleştiğinden emin olun. Otomobil lastik değişiminde en önemli aşamalardan biri olan kriko yerleştirme, doğru yapılmadığı zaman aracınızın büyük hasarlar almasına neden olabilir.

Özellikle zeminin kum, yumuşak toprak, çimli olmasın durumunda kriko yere gömülebilir. Bu nedenle krikonun sert bir zemin üzerinde kurulduğundan emin olun.

Lastik değişimi sırasında aracın kaldırma işlemini başarılı bir şekilde yaptıktan sonra, gevşettiğiniz cıvataları yerinden çıkarın.

Patlamış lastiğinizi çıkarma işlemini bitirdikten sonra yedek lastiğinizi çıkardığınız lastiğin yerine oturtun ve cıvatalarını bijon anahtarı ile kuvvetli bir şekilde sıkıştırın. 

Lastiğin yerine iyice oturduğundan emin olduktan sonra, krikoyu yine çok yavaş bir şekilde indirin ve aracınızın lastiklerin üzerine oturmasını sağlayın.

Son bir işlem olarak da sıkıştırdığınız cıvataları iyice sıkın. Jant kapağınız tekrar yerine monta edin. En kolay şekilde otomobil lastiğini değiştirdiğinize göre artık yola koyulabilirsiniz.

KAYNAK: HABER7