Lastik üretiminde yapay zeka dönemi

Lastik üreticisi Bridgestone, artık üretimde yapay zeka kullanmaya başladığını açıkladı.

Lastik üretiminde yapay zeka dönemi
Lastik üretiminde yapay zeka dönemi
GİRİŞ 17.08.2016 14:04 GÜNCELLEME 17.08.2016 14:04

Bridgestone, üstün teknolojisini yapay zeka ile birleştirerek geliştirdiği yeni üretim sistemi EXAMATION'ı Japonya'daki Hikone tesisinde kullanmaya başladı. Lastik üretiminde kalite ve verimliliği daha da artırmak amacıyla tasarlanan bu gelişmiş sistemle, marka, uluslararası rekabet gücünü artırmayı ve  fabrikalarına entegre etmeyi planlıyor.

Bu yeni nesil teknoloji, 480 kalite noktasını sensörlerle gerçek zamanlı olarak kontrol ederek, lastik üretiminde ultra yüksek hassasiyet sağlıyor. Her bir lastiğin aynı kalitede üretilmesine olanak veren bu sistem, geleneksel yöntemle üretime göre %15 oranında iyileştirilmiş bir üretim vadediyor. 

EXAMATION ile insani algı farklılarından kaynaklanan, farklı imalat süreçlerinde ortaya çıkan üretim hatalarını minimize edilmesi hedefleniyor. Ayrıca, bu sistemle toplanan veriler, var olan lastik montaj makineleri, montaj öncesi ve sonrası yürütülen işlemler, ürünler ve diğer alanlarda toplanan verilerle birlikte tüm fabrikalardaki prosedürlerin genel kalitesini arttırmak amacıyla kullanılıyor.