Yaza girmeden bir kontrol edin!

Klimaların çokça kullanıldığı yaz mevsimine girmeden otomobilin filtrelerini kontrol etmek fayda sağlar.

Yaza girmeden bir kontrol edin!
Yaza girmeden bir kontrol edin!
GİRİŞ 16.05.2016 15:20 GÜNCELLEME 16.05.2016 15:20

Aracınızın klima sistemini etkileyen faktörlerden olan polen, toz, toprak ve duman gibi havadaki tortular, aracın klima sisteminin yanı sıra sağlığınızı da etkiler. Özellikle bahar alerjisi olan kişilerin bu dönemde araç bakımlarına özen göstermesi ve bilinçli olması gerekir.

1 Hapşırık 22 Metre Mesafe

Hapşırma esnasında gözlerin refleks olarak kapanması nedeniyle sürücü 80 km/saat bir hızla seyrederken yaklaşık 22 metre mesafeyi gözleri görmez bir halde alır.

Bir aracın klima sistemi araç içine dışarıdan çok büyük miktarlarda, saatte 420.000 litreye kadar, hava çeker. Bu da kabin filtresinin aşırı derecede yoğun çalışması gerektiği ve zamanla filtreye dolan parçacıklar nedeniyle tıkanacağı anlamına gelir. Bu nedenle alerjisi olanlar ve uzun mesafe sürücülerine sağlıklı bir hava sağlanması için filtrelerin düzenli olarak değiştirilmesi gerekir.

Periyodik bakım önemli

Sadece zorlu yol koşulları değil, mevsim değişimleri de kabin filtrelerinizi kontrol ettirmeniz için birer hatırlatmadır. Bakımı yapılmamış filtreler araç içinde kötü kokuya sebep olabileceği gibi sağlığınızı da tehdit eder. Araç kabininin ısıtma ve soğutma performansını etkileyerek yakıt sarfiyatına da sebep olur. Bu duruma izin vermeyin – aracınızdaki kabin filtresini düzenli olarak yenileyin.