Kış lastiği uygulamasında yeni yöntem

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, kış lastiği olmayan araçların Bolu Dağı'ndan geçişine izin verilmeyeceğini belirtti.

Kış lastiği uygulamasında yeni yöntem
Kış lastiği uygulamasında yeni yöntem
GİRİŞ 03.01.2013 13:57 GÜNCELLEME 03.01.2013 13:57

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, ''Araçlmarında kış lastiği olmayan sürücüler, görevliler gözetiminde servislere kadar götürülecek ve kış lastikleri taktırılacak'' dedi.

Özçimen, Valilik Abant Toplantı Salonu'nda Bolu Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Cengiz Yıldız ile birlikte kış lastiği uygulaması hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Özçimen, Bolu'nun, kar yağışının yoğun yaşandığı bir kent olduğunu ifade ederek, bölgenin, TEM otoyolu ve D-100 karayolu trafiğinin de çok yoğun olduğunu kaydetti.

Geçen yıl Bolu'da meydana gelen trafik kazalarında 42 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 700 kişinin de yaralandığını dile getiren Özçimen, ''Bunlar arasında 100'ü aşkın kişi sakat kaldı. Onların canlarını korumak adına kanunun bize verdiği yetkiyi görev ve sorumluluk dahilinde bu kanunu taahhütsüz uygulamak istiyoruz'' şeklinde konuştu.

''Biz aslında kimsenin canı yansın istemiyoruz'' diyen Özçimen, şunları kaydetti:

''Bolu güzergahından bir yere gitmek isteyen sürücüleri yapılan kontrollerde çevireceğiz ve lastikleri kış lastiği değilse, 'trafiğe çıkamazsın' diyeceğiz. Kış lastiği olmayan araçların Bolu Dağı'ndan geçişine izin verilmeyecek, kış lastiği olmayan sürücüler görevliler gözetiminde servislere kadar götürülecek ve kış lastikleri taktırılacak. Bu da bizim yasal yetkimiz içerisinde. Lastiğini taktırdıktan sonra yoluna gitmesine müsaade edeceğiz. Cezai yaptırımları da uygulayacağız.''

Özçimen, Bolu'dan geçecek sürücülerin hazırlıklarını yapması gerektiğini anlatarak, ''Burada yapılan kontrollerde kış lastiği olmayan sürücüler, işlerinden ve güçlerinden geri kalacaklardır. Kar lastiği takarak sürücüler mal ve can güvenliklerini sağlamış olacak'' dedi.


-Cezalar ''can yakacak'' miktarda-


Hız limitleri konusunda da denetimlerin devam edeceğini vurgulayan Özçimen, güzergahlarda bulunan ekiplerin hız limitleri konusunda denetimlerini sıklaştırılacağını ifade etti.

Vali Özçimen, mart ayının sonuna kadar yağışlı dönemin devam edeceğine dikkati çekerek, mart ayının sonuna kadar Bolu Dağı'ndan kış lastiği olamayan araçların geçişine izin vermeyeceklerini bildirdi.

Fırsat buldukları her noktada, kontrol yapacaklarını belirten Özçimen, ''Bunların içerisinde dinlenme tesisleri de dahildir. Otobüs, kamyon, tırlar özelikle tek çekerli tırlar trafiğimizi tıkıyor. Bunların zincirsiz geçişlerine de izin vermeyeceğiz kar yağdığı zaman, zinciri yoksa hiç bir tek çekerli tır, Bolu'dan geçemeyecek. Bizim trafiğimize en fazla zarar veren onlar. Kaydıkları zaman bütün yolu kapatıyor'' ifadesini kullandı.

Özçimen, kış lastiği olmayan sürücülerin ödeyecekleri cezaların ''can yakacak'' miktarlarda olduğunu söyledi.

KAYNAK: AA