Bunu yapmazsanız 72 TL cebinizde kalacak!

Otomobiliniz ya da minibüsünüzdeki flama ve bayrağa ceza geliyor. Mevzuat dışında araçlara takılan flama, sembol ve bayraklar sıkı takibe alınacak.

Bunu yapmazsanız 72 TL cebinizde kalacak!
Bunu yapmazsanız 72 TL cebinizde kalacak!
GİRİŞ 27.09.2012 07:10 GÜNCELLEME 27.09.2012 07:10
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gelen şikayetler ile merkezden yapılan denetimlerde bazı araçların üzerine bulundurulması zorunlu işaretlerden başka mevzuata uygun olmayan reklam, resim, yazı, işaret, şekil, sembol ve ilan yazıldığı belirlendi. Genel Müdürlük, 81 İl Emniyeti'ne "araçlar üzerine yazılan yazılar" konusunda bir genelge gönderdi. 6 Ağustos 2011'de Resmi Gazete'de yayınlanan "Ticari Araçlarda Reklam Bulundurulması Hakkındaki Yönetmeliğe" atıfta bulunulan genelgede, bazı yazıların "tahrik edici" ve "suç" içerikli olduğuna dikkat çekildi.

CEZA YAZILIP, SÖKÜLECEK

Genelgede, Trafik Denetleme Şubeleri'ne "Mevzuat hükümleri dışında üzerinde yazı, ilan, resim, logo, bayrak, flama ve ya amblem bulunduğu anlaşılan araçlara 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 26. maddesi doğrultusunda işlem yapın" talimatı verildi.

Şehiriçi ve şehirlerarası yollarda yapılacak trafik denetim ve kontrollerinde ticari amaçlı yük ve yolcu taşımacılığı yapan taksi, taksi dolmuş, minibüs, otobüs ve kamyonetler ile kiralık otomobil cinsi motorlu araçların üzerinde bu tür materyal bulunduran sürücülere 72 TL ceza yazılacak. Polis ceza yazdığı araçtaki izinsiz yazı, logo, ilan, resim gibi işaretleri söktürtecek.

KAYNAK: BUGÜN
YORUMLAR 7
  • Ertan YILMAZ 11 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel haber. araçlarına yazı yazanlara çok güzel olurda birde yüksek sesle müzük açıp etrafa rahatsızlık verenlere ceza gelse çok daha iyi olacak. yüksek sesle müzik dinleyeceksen git dağın başına aç sesini dinle, belki orada da ayılar bu ayılardan rahatsız olabilirler:)))
    Cevapla
  • Sütçü İmamın Torunu 11 yıl önce Şikayet Et
    resimdeki araba. sanırım alındı alılalı su görmemiş, böyle arabalardan başlamak lazım. temizlik imandan gelir
    Cevapla
  • fatih DEMİR 11 yıl önce Şikayet Et
    istanbulda en sık yaşadığımız cahiliye vakaları.. insanları kayırmayın, sonra ittifakta kalite kalmıyor.
    Cevapla
  • Mihmandar 11 yıl önce Şikayet Et
    bize her yer trabzon!!!!!. o kadar...
    Cevapla
  • Hakan Güzeldal 11 yıl önce Şikayet Et
    komik :). arabanın plakasına bakın .. sırtındaki yazıya :) fenerliler görün bakın sırtınıza çıktık :d
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle