TOFAŞ, 4 milyonuncu aracını üretti

TOFAŞ, Murat 124 ile başlayan üretiminde 41 yılın ardından 4 milyonuncu aracını üretti. Otomobil, Bursa'daki fabrikada düzenlenen törenle alkışlar arasında banttan indirdi.

GİRİŞ 12.09.2012 13:02 GÜNCELLEME 12.09.2012 15:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TOFAŞ, ürettiği 4 milyonuncu aracını düzenlenen törenle banttan indirdi. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, TOFAŞ'ın Bursa fabrikasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, TOFAŞ'ın bugün Bursa'nın en büyük, Türkiye'nin ise beşinci büyük sanayi kuruluşu olduğunu söyledi.

TOFAŞ'ın yıllık 400 bin üretim kapasitesi ve 8 bine yakın çalışanı ile Türkiye'nin hem otomobil, hem de hafif ticari araç üreten tek firması olduğunu kaydeden Koç, şöyle konuştu:

''Global beş markaya birden üretim yapan TOFAŞ, toplam otomobilin yüzde 28'ini, ihracatın yüzde 23'ünü tek başına gerçekleştirmektedir. Bugün otomotiv ana sanayimiz yıllık 1,5 milyon üretim kapasitesi ile dünyanın en büyük 17. otomotiv üreticisi, Avrupa'nın ise en büyük hafif ticari araç üreticisidir. Murat 124 ile başlayan ve 4 milyonuncu araca uzanan bu yolda Bursa fabrikamızda 19 tane modeli dünya yollarına çıkarmanın gururunu yaşıyoruz. Bugüne kadar ülkemize 18,7 milyar dolarlık ihracat geliri kazandırdı. Tempra modeli ile ihracat atağı başlatan TOFAŞ, Doblo modeli ile ilk üretim ve ihracat merkezi olmayı başladı. TOFAŞ aynı zamanda çok güçlü bir distribütör. Fiorino, Doblo, Linea sınıflarının en çok satan modelleridir. Sürdürülebilir büyüme ilkesi ile ekonomiye değer katmanın gururunu yaşıyoruz. Ürettiğimiz 4 milyonuncu araç ile birlikte sizleri tebrik ediyorum.''

TOFAŞ Üst Yöneticisi (CEO) Kamil Başaran, ''TOFAŞ, Türk otomotiv sanayinin gelişiminde öncülük eden global bir otomotiv kuruluşu olarak kurucumuzun vizyonuna yakışır şekilde yoluna devam etmektedir'' dedi.Başaran, TOFAŞ'ın ürettiği 4 milyonuncu aracının banttan indirildiği törende yaptığı konuşmada, gelecekte ürünlerinin tamamının Ar-Ge çalışmalarını, kendi fabrikalarında yapmayı hedeflediklerini söyledi.

''En büyük hayalimiz yıllık üretim kapasitesini milyonluk üretime çıkarmaktır'' diyen Başaran, global beş markaya üretim yaparken, altı markanın da distribütörlüğünü yaptıklarını, TOFAŞ'ın bayileri ve tedarikçileri ile birlikte 70 bin kişiyi aşan bir aile olduğunu bildirdi.

TOFAŞ'ın ilk milyon adetlik üretime 22 yılda ulaştığını ifade eden Başaran, şöyle devam etti:

''İkinci milyon adede 10 yılda, üçüncü milyon adede 6 yılda ulaştık. Bugün bir araya gelmemizi sağlayan dördüncü milyona ise son 3 yılda ulaştık. Bu giderek hızlanan süreç tabii ki 41 yıllık sürecin sonucudur, ürünüdür. İlk milyon adetlik üretimimizi 1994 yılında gerçekleştirdik. 1990 yılında üretimine başlanan ve en güçlü binek otomobil unvanına sahip olan Tempra, TOFAŞ'ın fabrikasından çıkan birinci milyon adedimizdir. Tempra'yı takiben Palio modelimiz 1998 yılında Türkiye yollarıyla buluşmuş ve sınıfında en çok tercih edilen model olmuştur. Palio 26 Temmuz 2003 tarihinde banttan indirdiğimiz ikinci milyon adedimiz olmuştur. 2007 yılına geldiğimizde ise çok markalı sektörde bir ilki gerçekleştirdik. Fikri ve sınai mülkiyet hakları yine TOFAŞ'a ait olan minicargo projesini gerçekleştirdik. Bu projenin ürünü olan Fiorino banttan inen 3 milyonuncu aracımız oldu. Minicargo projesi ile sadece FIAT'a değil, Peugeot ve Citroen markalarına da üretim yapmaktayız.''

Daha sonra Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ile yöneticiler, banttan indirilen Fiorino marka araca binerek fabrikadan çıkış yaptı.

TOFAŞ, 4 milyonuncu aracını üretti
GALERİYE GİT
KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Musa A. 11 yıl önce Şikayet Et
    tebrikler. hayırlı olsun.
    Cevapla