Zenginler araçlarını yıkamıyor!

İngiltere’de 18 bin kişi arasında yapılan ankete göre yüksek gelir grubuna ait kişiler arabalarını yıkamamayı tercih ediyor.

Zenginler araçlarını yıkamıyor!
Zenginler araçlarını yıkamıyor!
GİRİŞ 09.07.2012 17:05 GÜNCELLEME 09.07.2012 17:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Araştırma sonucuna göre tam zamanlı ve yönetici pozisyonunda çalışan 17 otomobil sahibinden yalnızca biri arabasını her hafta yıkamayı tercih ediyor. Yarı zamanlı işlerde çalışan ve düşük gelir sahibi otomobil sahiplerinde ise bu oran 12'de bir.Ortalama bazda ele alındığında yüksek gelir grubundaki otomobil sahiplerinin yüzde 3'ü arabalarını yılda bir kez ya da hiç yıkamadıklarını kabul ediyor. Yalnızca kadın şoförlere bakıldığında ise rakam yüzde 6'ya çıkıyor.

Yönetici poziyonunda çalışan otomobil sahiplerinin yüzde 30'u araçlarını birkaç ayda bir yıkamakla yetindiklerini belirtiyor.

Aradaki fark sadece gelir düzeyine de bağlı değil. 55 yaş üzeir otomobil sahipleri, temizlik konusunda gençlere epey fark atmış durumda.55 yaş üzeri şoförlerin yüzde 44'ü otomobillerini en az iki haftada bir yıkarken, bu oran 20-35 yaş arası şoförlerde yüzde 22'ye kadar geriliyor.

İngiliz Otmobil Birliği Başkanı Edmund King, otomobil sahiplerinin Pazar günleri ritüeli olarak bilinen araba yıkama seanslarını iyice terk etmeye başladığını belirtirken, titiz yaklaşımın hem yol güvenliği hem de otomobilin değerini korumak açısından oldukça önemli olduğunun da altını çiziyor.

KAYNAK: NTVMSNBC.COM
YORUMLAR 1
  • hakan bekmez 11 yıl önce Şikayet Et
    yıka beni. yıkayın araçlarınızı hem bakım olur hem de güzel gösterir... ama cıvıtmayında araba yıkayacağım diye göçürtmeyin yolları nemden...
    Cevapla