Yeni Hyundai İ20'nin seri üretimine başlandı

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, ''Yeni i20 sayesinde yıllık 70 bin ihracatla ülkemize 1 milyar dolardan fazla döviz getirmeyi öngörüyoruz'' dedi

Yeni Hyundai İ20'nin seri üretimine başlandı
Yeni Hyundai İ20'nin seri üretimine başlandı
GİRİŞ 17.05.2012 18:00 GÜNCELLEME 17.05.2012 18:00

Kibar, İzmit'teki Hyundai Fabrikası'nda yeni üretim bandına çıkarılan i20 modelinin tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, bugünün kendileri için çok önemli olduğunu, i20'nin yeni modelini oldukça yoğun bir mesai harcayarak oluşturduklarını ve piyasaya sunduklarını söyledi.

Yeni yatırımda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni teşvik mevzuatının öneminin büyük olduğunu kaydeden Kibar, ''Yeni i20 sayesinde yıllık 70 bin ihracatla ülkemize 1 milyar dolardan fazla döviz getirmeyi öngörüyoruz. Hyundai Assan olarak Türkiye'deki otomobil üretimi kapasitesini yılık 100 binden 200 bine çıkarma kararı aldık. Ana ve yan sanayiler yatırımının bütçesi 1 milyardan fazla olacak, 2 bin 389 kişiye ek istihdam yaratılacak'' diye konuştu.

Hyundai Assan'ın üretiminin yaklaşık yüzde 94'ünü AB ile Serbest Ticaret Anlaşması yapılan (STA) ülkelere ihraç etmeyi hedeflediğini ifade eden Kibar, ''Bu üretim yılda 2 milyar dolardan fazla döviz getirecektir. Bu yatırımlarla yerlilik oranını yüzde 67 seviyelerine çıkaracağız. Yatırımı 18 ay içerisinde tamamlayarak, 2013 yılı sonunda devreye almayı planlıyoruz'' şeklinde konuştu.

''STA'nın bir an önce devreye alınması, yeni yatırım kararlarını hızlandıracak''

Hyundai Assan teknolojisinin Güney Kore'den geldiğini anımsatan Kibar, şunları söyledi:

''Ülkemizde önemli yatırımcılardan olmamıza rağmen üçüncü ülkelerden gelen bitmiş araç ithalatında yüzde 10'luk gümrük vergisi, binek araç maliyetinde ÖTV ve KDV yükü dahil, yüzde 15 ek anahtar teslim maliyeti oluşturmaktadır. Kore ile imzalanan serbest ticaret anlaşmasının (STA) bir an önce devreye alınması bizim için yeni yatırım kararlarını hızlandıracaktır.''

''Türkiye'ye yaklaşık 4 milyar dolar ihracat katkısı sağladık''

Hyundai Assan Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Won-Shin Chang, Hyundai'nin kalitatif (nitelikli) satış gerçekleştirmeyi ve müşteri memnuniyetinde 1 numara olma yolunda dünyanın en çok arzu edilen markası olmayı hedeflediğini söyledi.

Konuşmasına, Türkçe ''Hoşgeldiniz'' diyerek başlayan Chang, Hyundai'nin sadece satışlarla değil, marka gücüyle de dünyanın en büyük gelişim gösteren otomotiv üreticisi olduğunu ifade etti.

Chang, Hyundai Motor Grubu'nun son yıllarda pozitif bir momentum (hız) yakaladığını ve her geçen yıl dünya çapındaki satış rakamlarında rekor seviyelere ulaştığını bildirdi.

Hyundai olarak kalitenin her zaman öncelikleri olduğunu dile getiren Chang, şunları kaydetti:

''Ancak şunu tekrar belirtmeliyim ki, Hyundai'nin ana hedefi kalitatif satış gerçekleştirmek ve müşteri memnuniyetinde 1 numara olma yolunda dünyanın en çok arzu edilen markası olmaktır. Hyundai markası ve ürünleri, dünya çapında bu sayede sayısız ödül ve övgü kazanmaktadır. Bu elde ettiğimiz başarılar, marka imajımızla ürünlerimizin de hem satın alırken hem de ikinci eldeki değerini yükseltmektedir. Hyundai Motor Company'nin deniz aşırı ülkelerdeki ilk üretim tesisi olarak biz de her zaman üretimde mümkün olan en yüksek kaliteyi elde etmeyi başardık. Bugün fabrikamız, Hyundai'nin global ağında büyük bir öneme sahiptir ve markamızın Avrupa'ya açılan kapısı konumundadır.

Bu yıl, fabrikamızın Türkiye'de üretime başlamasının 15. yılını kutluyoruz. İlk günden bu yana 700 bin adetten fazla araç üretimi gerçekleştirdik. İstihdam yaratmanın yanı sıra, kardeş ülkemiz olan Türkiye'nin ekonomisine de yaklaşık 4 milyar dolar seviyesindeki ihracat girdisiyle büyük bir destek olduk.''

Hem Hyundai hem de Türkiye için yepyeni bir dönemin başlangıcını yaptıklarını ifade eden Chang, ''2010 yılında gururla üretimine başladığımız i20 modelimiz, yenilenen yüzüyle mayıs ayı itibariyle fabrikamızın bantlarından inmeye başladı'' dedi.

''i20 modelimizin yüzde 80'den fazlasını ağırlıkla Avrupa'ya ihraç ediyoruz''

i20 üretiminin, fabrikanın tarihindeki en önemli kilometre taşı olduğunu vurgulayan Chang, sözlerini şöyle tamamladı:

''Hem iç pazarda hem de ihracat pazarlarında i20 önemli satış rakamlarına ulaşmıştır. Hyundai Assan olarak şu an i20 modelimizin yüzde 80'den fazla bölümünü ağırlıkla Avrupa'ya ihraç ediyoruz ve gelecekte de i20 bizim en önemli modelimiz olarak üretilmeye ve ihraç edilmeye devam edecektir. Yeni i20'nin, tasarımıyla, çevre dostu olan verimli ve ekonomik motor seçenekleriyle, kullanışlılığıyla ve Türk işçisinin üstün emeğiyle elde ettiğimiz yüksek kalitesiyle müşterilerimizin duyularına hitap edip hayatlarında önemli bir yer edineceğine eminiz.

Hyundai olarak her zaman Türkiye'ye güvendik ve bu güzel ülkeye katkıda bulunmak adına elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Hyundai'ye Türkiye ve Avrupa'da gösterilen yoğun talep sayesinde de Türkiye'de yatırımlarımıza devam edeceğiz ve her zaman en yüksek teknolojiyle birlikte en modern ve en üstün ürünleri sunmaya devam edeceğiz.''

Bu arada, Törenin sonunda Çağlayan ve beraberindekilerin üretim bandından sahneye getirilen i20 modelini incelemesinin ardından kurdele kesildi.

Öte yandan, 382 milyon dolarlık yatırımla 200 bin adet otomobil üretilecek ve 750 kişiye ek istihdam sağlanacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL