Maserati GT'ye güç takviyesi

Gran Cabrio ile üstünü açan, MC Stradale ile de sürücüleri yarış pistlerine davet eden İtalyan üretici, en güçlü GT versiyonu olan Sport'u Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıttı.

Maserati GT'ye güç takviyesi
Maserati GT'ye güç takviyesi
GİRİŞ 19.03.2012 14:32 GÜNCELLEME 19.03.2012 14:32

Diğer modellerde olduğu gibi GT Sport'ta da görev yapan 4.7 litrelik benzinli V8 motor, bu sefer 460 beygir güç (standart model 405 beygir) ve 520 nm tork üreterek serinin zirvesine yerleşti.

MC Shift teknolojisine sahip yeni elektro kumandalı vites kutusu sayesinde performans da iyice yukarı taşınıyor. 100 milisaniyeden kısa sürede vites değiştirdiği açıklanan yeni 6 ileri otomatik vites, aracı 0'dan 100 km/s sürate 4.7 saniyede ulaştırıyor. Aracın maksimum hızı da saatte 300 kilometre barajını yakalıyor.

Frenler Brembo imzalı

Ön tampon, hava akışı ve frenleri soğutma görevini daha iyi yapması için yeniden tasarlanmış. Yeni farlar ve oval ızgaranın ortasında yer alan kırmızı desenli krom trident (markanın amblemi) de yeni detaylar arasında yer alıyor. GT Sport'ta kullanılan 20 inçlik alaşım jantlar, önde 4, arkada ise 6 pistonlu ve Brembo imzalı fren kaliperleri, Sport sürüş modunda iyice sertleşen süspansiyon sistemi gibi detaylar aracın potansiyelini daha da artırıyor.

Bugün

Maserati GT'ye güç takviyesi
GALERİYE GİT