Üç kez araba alan ve satanlar takipte!

Kira gelirini beyan etmeyen 300 bin ev sahibinin peşine düşüp mektuplar gönderen Maliye Bakanlığı şimdi de yılda 3 kez araba alan ve satan kişiye inceleme mektubu gönderdi

Üç kez araba alan ve satanlar takipte!
Üç kez araba alan ve satanlar takipte!
GİRİŞ 04.03.2012 16:36 GÜNCELLEME 04.03.2012 16:36
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Yılda 3 kez araba alan satan 623 bin kişiye inceleme mektubu gönderildi. Buna göre internet üzerinden veya şahsi olarak ikinci el araba alım satımı yapanlardan vergi alınacak. Ticari kaydı olmadığı halde çok sayıda araç alıp satanlara vergi cezası uygulanacak.

Söz konusu gelişmeyi Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Ekrem Şimşek açıkladı. Şimşek, 2011 yılında galeri, otomobil yetkili satıcısı ve kişilerle birlikte toplam ikinci el araç satışının ise 3 milyon 700 bin olduğunu vurguladı.

Ticaret Kanunu'nda yılda 3'den fazla gayrimenkul alım satımı yapan insanların bunun ticaretin yaptığı muamelesine tabi tutulduğunu kaydeden Şimşek, "Bu işle ilgili ticarethane açması gerekiyor. Demek ki 3'den fazla yapıyorsun vergisini vermek zorundasın. Gelir vergisi, KDV ödemek zorundasın. Gelir İdaresi Başkanlığı da bu konuyla ilgili 623 bin kişiye inceleme mektubu gönderdi." dedi.

Geriye dönük olarak noter kayıtları, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Tescil kayıtlarının TC Kimlik numaraları üzerinden incelemeye tabi tutulduğunun altını çizen Ekrem Şimşek, "Yılda 10 ila 20 adet arası araba alım satımı yapan doktorlar, öğretmenler var." diye konuştu.

Araba alım satımı yapan kişilerin ödemedikleri verginin karşılarına çıkacağını dile getiren Şimşek, mektup gönderilenler içerisinde galericilerin de olabileceğini söyledi.

Geriye dönük kaç yıl inceleme yapılacağı konusunda net bir bilgiye sahip olmadıklarını söyleyen Şimşek, İstanbul'da bir arkadaşlarına 10 bin lira vergi matrahı çıkarıldığını aktardı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 8
  • ATA TÜRK 12 yıl önce Şikayet Et
    durmak yok soymaya devam. evet akp kendi zenginini beslemek için herşeyden vergi almaya kalkıyor ama bizler cevabını vereceğiz sandıkta durmak yok soymaya devammmmmmmmmmmm
    Cevapla
  • Sütçü İmamın Torunu 12 yıl önce Şikayet Et
    ustalık dönemi. böyle yaparak milleti hem hırsızlığa özendiriyor hükümet.
    Cevapla
  • ibrahim 12 yıl önce Şikayet Et
    tuvalete günde kaç sefer gidenden vergi alacaksınız?. İyice vergi canavarı oldunuz.Böyle canavarlaştıkça millette çalmayı artırıyor.Siz yeni vergiler koyun millet çalsın.her şeyin bir helali vardır.bakın şu elektrikten aldığınız kk bedelinden sonra elektrik hırsızlığı da artacak...bu arada ben 10 yıldır 1 araba değiştirdim.Alım-satım yapmam.
    Cevapla
  • Orhan Kasan 12 yıl önce Şikayet Et
    Ya emlakçılar?. vekaletle alım-satım yaparak o işten 5 kuruş vergi vermeyen emlakçılar var hem de mal sahibinden iş sonuna kadar depozito kesip de sonra üstüne yatan.
    Cevapla
  • Ebu-Yunus 12 yıl önce Şikayet Et
    siz de kurtulun, bu millet te kurtulsun sizden.. kanundan maksat milletin cebindeki üç kuruşu hortumlamak.geçmişe dönük değil de geleceğe dönük yapın bari. bundan sonra kimse yılda üç kez araba alıp satmasın. ya da her araba alım satım vergisini peşin alın.noterde devir teslim anında peşinen aracın kasko değerinin yüzde birini peşin tahsil edin. hem piyasa kilitlensin. hem araç alım satımı dursun. hem işsiz olup bu yolla geçinenler açlıktan ölsün. siz de kurtulun, bu millet te kurtulsun sizden. devletçiliği bırakıp biraz da halkçı olun. halka rağmen halk içinci değil.(not;bu kanunun ucu bana hiç dokunmuyor ama haksızlık kimden gelirse gelsin karşı durmak boynumun borcu.)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle