Doğuş, 819 VW aracı servislere çağırdı

Doğuş Otomotiv, Volkswagen (VW) A.G’nin dünya genelindeki toplam 299 bin aracı kapsayan geri çağırma operasyonuna ilişkin olarak, Türkiye’de 819 aracı servislere çağırdı.

Doğuş, 819 VW aracı servislere çağırdı
Doğuş, 819 VW aracı servislere çağırdı
GİRİŞ 17.01.2012 22:05 GÜNCELLEME 17.01.2012 22:05

Doğuş Otomotiv'den yapılan yazılı açıklamada, Volkswagen A.G'nin, dünya genelinde 299 bin aracını geri çağırdığı, Türkiye’de ise ilgili konudan etkilenen araç sayısının 819 adet olduğu belirtildi. Kısıtlı bir şase numarası aralığında, 2009-2012 döneminde üretilen EOS, Golf, Jetta, Passat, Scirocco, Tiguan ve Transporter model dizel araçların, enjeksiyon devrelerinde bulunan teknik bir sorun nedeniyle tedbir amacıyla geri çağırıldığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Araçların, 2 litre CR TDI motorlarının yakıt yüksek basınç borularında kullanılan hammaddelerden kaynaklı boru ve bağlantılarında yakıt sızıntılarının meydana gelme olasılığı bulunmaktadır. Geri çağırılan araçların yüksek basınç borularına titreşim sönümleyici eklenerek, ilgili sorun giderilmektedir. İlgili soruna ilişkin araç sahipleri bilgilendirilmekte olup, Yetkili Servislerimiz gerekli kontrol ve parça değişimlerini garanti kapsamında ücretsiz olarak gerçekleştirmektedir. Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız."

ANKA