Continental kış lastiğinde anlayışı değiştiriyor

Avrupa'nın en büyük otomotiv yan sanayi tedarikçisi ve lastik üreticisi Continental geliştirdiği ContiWinterContact TS 830 kış lastiği standartlarını yeniden belirliyor.

Continental kış lastiğinde anlayışı değiştiriyor
Continental kış lastiğinde anlayışı değiştiriyor
GİRİŞ 06.10.2011 11:40 GÜNCELLEME 06.10.2011 11:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avrupa’nın en büyük otomotiv yan sanayi tedarikçisi ve lastik üreticisi Continental’in geliştirdiği ContiWinterContact TS 830, sağladığı sürüş emniyeti ile kış lastiği standartlarını yeniden belirliyor.

3D taban blok ve desenleri, geliştirilen yanak yapısı ve yeni polimer karışımlı taban hamuru ile fark yaratan ContiWinterContact TS 830, elektronik denge kontrol sistemleri (ESC) ile uyumlu çalışan ilk kış lastiği olma özelliğini taşıyor.

Tabanı daha iri ve daha fazla sayıda kılcal yarıklara sahip bloklardan oluşan ve bu sayede sorun yaratabilecek zeminlerde maksimum kavrama kenarına sahip olan ContiWinterContact TS 830, karlı ve buzlu zeminlerdeki mükemmel frenleme performansı ile konusunda uzman olduğunu kanıtlıyor.

ContiWinterContact TS 830, omuz bölgesinde bulunan kılcal yarıklara sahip ve tabanındakilere oranla daha küçük olan bloklar sayesinde ise, özellikle karlı zeminlerde daha az esneyerek tam kavrama sağlıyor.

Üç boyutlu Kılcal Doku Sayesinde Hassas Direksiyon Hakimiyeti!

Patenti Continental’e ait olan yenilikçi 3D kılcal yarıklar sayesinde ContiWinterContact TS 830, son derece yüksek bir direksiyon hakimiyeti sağlarken, özellikle virajlarda rakipleri arasında ciddi bir fark yaratıyor.

ContiWinterContact TS 830’un yönlü lastik deseni son derece başarılı bir şekilde sudan kurtulmayı sağlayarak yağışlı havalarda güvenli bir sürüş sunuyor. Bu desen aynı zamanda çamurlu ve/veya erimiş karlı zeminlerde de lastiğin yola temasının tam olmasını sağlıyor ve son derecede sessiz bir sürüş keyfi yaşatıyor.

Dünyada Araç Sürüş Sistemlerine Yardımcı Olan İlk Lastik!

ESC (Electronic Stability Control) gibi sürüş sistemleri, her bir lastiğin süratini daha güvenli bir yolculuk için ayrı ayrı kontrol eder. Son derece gelişmiş sistemlere sahip araçlarda bulunan lastiklerin de bu sistemi destekleyecek yapıda olması gerekir. Böylece lastikler kış ve/veya yağmurlu yol koşullarında özellikle frenleme esnasında maksimum tutunma için daima göreve hazırlıklı olurlar.

ContiWinterContact TS 830 da slalom özelliğinin yanı sıra, yanal kuvvetlerden kurtaran patentli kavrama kenarları sayesinde ESC’yi destekliyor.

Yüksek Tutunma ve Düşük Sürtünme İçin Lastik Taban Hamuru

ContiWinterContact TS 830, Silica taban hamuru karışımı sayesinde, yüksek tutunmanın yanı sıra sağladığı yakıt tasarrufu ve çevreye zararlı atıkların azaltılması bakımından da fark yaratıyor.

TS 830 modelleri, Avrupa’nın önde gelen otoritelerinden ADAC, Stiftung Warentest, ÖAMTC, TCS, AutoBild ve Auto Motor und Sport yetkilileri tarafından, 60’tan fazla rakip lastik modeli arasında en yüksek puanları alarak öneriliyor.

Continental markası ayrıca tüm test redaktörleri tarafından testin en temel disiplinlerinden olan ıslak zeminde sürüş, hakimiyet ve frenlemede “lider” marka olarak gösteriliyor.

ADAC ve Stiftung Warentest tarafından en yüksek not ContiWinterContact TS 830’un…

ADAC’ın 15” ve 16” jantlar için üretilen grupta yaptığı testte, “özellikle önerilir” notunu alan ContiWinterContact TS 830, Stiftung Warentest tarafından ise, “mükemmel” olarak değerlendirildi.. Avusturya Otomobil Klubü Automobilclub ÖAMTC de, “şiddetle tavsiye edilir” sonucuna ulaşırken, İsviçre eksperlerinin oluşturduğu TCS de aynı şekilde ContiWinterContact TS 830’u öneriyor.*

Yüksek performanslı araçlar için kış güvenliği:ContiWinterContactTMTS 830 P

Continental’in geliştirdiği yeni ContiWinterContactTMTS 830 P de, yüksek performanslı araçlar için mükemmel bir kış güvenliği sağlıyor. ContiWinterContactTMTS 830 P’nin sırt deseninin ortasında yer alan katı yüksek bloklar ve kenar kavrama formunda olan çok sayıdaki yarıklar, ıslak ve buzlu yollarda gelişmiş fren gücü sağlıyor.

Karda daha iyi çekiş gücü…

Lastik omuzlarında yer alan çok sayıdaki bloklar ve yarıklar, çoklu kavrama kenarı yaratarak özellikle karda oldukca etkili çekiş gücü sağlıyor.

Uzun Ömür

Mukavim blokların eşit dizaynı nedeni ile lastiğin yolla temas alanında yakalanan basınç dağılımı ContiWinterContact™ TS 830 P’ ye daha düşük ve optimum yıpranma ve bu sayede de daha uzun ömür sağlıyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • Ahmet Ahmetoglu 12 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar dikkat. wolksvagen t5 minibüsümde bu lastiği kullandım,on bin olmadan perişan oldu lastikler,lime lime parça attı,çok yumuşak oluşundan herhalde, samsunun yollarına dayanamadı,aldığımız yere gösterdim cevap veremediler yok efendim lastik havaları azmış falan filan .tavsiye etmiyorum kesinlikle uzak durun...
    Cevapla