9 gün tatil araç kiralama talebini patlattı

Ramazan Bayramı'nı araçsız geçirmek istemeyenlerin, araç kiralama firmalarında yoğunluğu 5 kata yakın artırdığı bildirildi.

9 gün tatil araç kiralama talebini patlattı
9 gün tatil araç kiralama talebini patlattı
GİRİŞ 26.08.2011 12:15 GÜNCELLEME 26.08.2011 12:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ramazan Bayramı'nda resmi tatilin 9 güne çıkarılması, araç kiralama şirketlerinde de doping etkisi yarattı.

Bu uzun sürede tatil yörelerine gitmek, bayram ziyaretlerini zahmetsiz yapmak isteyenler, bütçelerine uygun araçları rezerve ettiriyor.

Konya'da faaliyet gösteren araç kiralama şirketi sahibi Ali Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tatilcilerin araç kiralamak için yaklaşık 1 hafta, 10 gün öncesinden şirketlere başvurarak rezervasyon yaptırmaya başladığını belirtti.

Bu süre içinde 9 günlük tatil konusunda bir belirsizliğin hakim olduğunu ifade eden Keskin, ''9 gün tatil kararının verilmesiyle birlikte özellikle kamuda çalışanlar da araç kiralamak için şirketlere başvurmaya başladı. Bu nedenle özellikle son birkaç gündür araç kiralama şirketlerinde büyük yoğunluk söz konusu'' dedi.

YAKIT TÜKETİMİ DÜŞÜK ARAÇLAR DAHA ÇOK TERCİH EDİLİYOR

Keskin, Ramazan ayı boyunca sektörde büyük bir durgunluğun hakim olduğunu ancak bayram tatiliyle birlikte taleplerde adeta bir patlama yaşandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Tatilini memleketinde araçsız geçirmek istemeyen vatandaşlar araç kiralama şirketlerinin yolunu tutuyor. Normal güne oranla bayram öncesinde işlerimiz 5 kat daha arttı diyebilirim. Müşterilerimize istedikleri özellik ve fiyattaki otomobilleri sunarak onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Araç kiralamak isteyenlerin çoğunluğunu aracı bulunmayan orta gelirli aileler ile gurbetçiler oluşturuyor. Bu nedenle daha çok yakıt tüketimi düşük olan dizel ve LPG'li araçlar talep görüyor. Ancak lüks marka otomobil tercih eden müşterilerimiz de oluyor.''

Araç kiralama fiyatları aracın yakıt tüketimi, markası, modeli ve özelliklerine göre günlüğü 90 liradan, 250 liraya kadar çıkıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • vatandaş 12 yıl önce Şikayet Et
    ne diyelimki.... ALLAH(C.C.) kaza belâ vermesin..
    Cevapla