Mercedes yıl sonu satış rekoru bekliyor

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, ocak-haziran döneminde Mercedes-Benz Türk otomobil satışlarının yüzde 38 arttığını yıl sonuna rekor beklediklerini ifade etti

Mercedes yıl sonu satış rekoru bekliyor
Mercedes yıl sonu satış rekoru bekliyor
GİRİŞ 28.07.2011 16:10 GÜNCELLEME 28.07.2011 16:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mercedes-Benz Türk A.Ş. Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, ocak-haziran döneminde Mercedes-Benz Türk otomobil satışlarının yüzde 38 artarak, 6 bin 88 adede ulaştığını bildirdi.

Kurz, yaptığı yazılı açıklamada, bu yılın ilk yarısında Türk otomotiv pazarındaki otomobil satışlarının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 55,52 artarak 289 bin 746 adete ulaştığını anımsattı.

Bu yılın ocak-Haziran döneminde Mercedes-Benz Türk otomobil satışlarının yüzde 38 oranında artarak, 6 bin 88 adede ulaştığını ifade eden Kurz, bu yılın ilk 6 ayında şirketin toplam otomobil pazarından aldığı payın yüzde 2,1, ana rakipleri ile olan karşılaştırmalı pazardaki payın ise yüzde 8,3 oranına ulaştığını kaydetti.

Kurz, model bazında ele alındığında ise Mercedes-Benz Türk'ün, mayıs ayından itibaren yenilenen C-Serisi'ni pazara sunduğunu ve kısa sürede en çok satılan bu modelden 975 adet C-Serisi satmayı başardığını bildirerek, Mercedes-Benz E-Serisi'nde satışların bir önceki yıla göre yüzde 75 oranında arttığını belirtti.

Ayrıca Mercedes-Benz GLK-Serisinin senenin ilk 6 ayında 300 adet satıldığını bildiren Kurz, kısa bir süre önce tanıtımını yaptıkları SLK- ve C-Coupe Serileri ile 2011'in son çeyreğinde satışa sunacakları M-Serisini dikkate alarak geçen yılki satış rekoru olan 12 bin 300 adedin üzerinde bir rakamla yılı kapatmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kurz, Mercedes-Benz Kamyon Grubu'nun, 2011 yılının Haziran ayı sonu itibarıyla satışlarını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 114 oranında artırırken, kamyon pazarında 9 yıldır üst üste elde ettiği pazar liderliğini devam ettirdiğini ifade etti.

Bu yılın ilk yarısında toplam 8 bin 191 adetlik kamyon satışı ile son 10 yılda ilk altı aylık dönemde yaptığı en yüksek satış adedine ulaştığını belirten Kurz, şunları kaydetti:

''Uzun yıllardır çekici pazarının lideri olan Mercedes-Benz Türk, haziran ayı sonu itibarıyla 4 bin 280 adetlik çekici satışı ile geçen yıla göre satışlarını bu segmentte yüzde 128 oranında artırdı. Özellikle Aksaray fabrikasında üretimine başlanan ve sene başından itibaren piyasaya sunulan Actros, büyük başarı kazanarak yurt içi ve uluslararası nakliye filolarının ilk tercihi oldu. Yılın geriye kalan bölümü için alınan siparişler, Actros'un 2011 yılında rekorlar kıracağını gösteriyor.

Ağır inşaat kamyonları segmentinde de şirketimiz, gelenekselleşmiş pazar liderliğini devam ettirirken, 2 bin 11 adet ile satışlarını bir önceki yıla göre yüzde 60 artırdı.

2011'in ilk yarısında, uzun yol yurt içi nakliye segmentinde, gerek 6x2 gerekse 8x2 kamyon satışlarımızda da rekor seviyede artış gerçekleştirdik. Sektör içerisinde daralan bu segmentte şirketimiz, toplam 925 adet satış yaptı.

Aynı yüksek performansı 9-21 ton hafif kamyon segmentinde de gösteren şirketimiz, bu segmentte 779 adetlik satış gerçekleştirip geçen yıla göre satışlarını yüzde 123 oranında artırarak dağıtım sektöründe de liderliğini sürdürüyor.''

MERCEDES-BENZ OTOBÜS GRUBU

Kurz, toplu taşımanın tüm otobüs pazarında önem kazanmasıyla birlikte şehir içi otobüs pazarının 2011 yılının ilk 6 ayında toplamda 285 adetlik satış ile geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 213 büyüdüğünü, bu dönemde toplamda 18 adetlik satış gerçekleştirdiklerini ve yüzde 6 oranında bir pazar payına sahip olduklarını kaydetti.

Türkiye şehirler arası otobüs pazarının, 2011 yılının ilk yarısında toplam bin 80 adetlik satış ile tarihinin en yüksek 6 aylık satış hacmine ulaştığını bildiren Kurz, Mercedes Benz Türk'ün 569 adetlik şehirler arası otobüs satışı ile bugüne kadarki en yüksek 6 aylık satışını yaptığını bildirdi.

MERCEDES-BENZ HAFİF TİCARİ ARAÇ GRUBU

Wolf-Dieter Kurz, hafif ticari araçlar pazarı açısından 2011 yılının ilk yarısının, 2010 yılı sonunda başlayan toparlanma süreciyle devam ettiğini, bu toparlanma ile birlikte pazarın, en yüksek adetleri gördüğü 2005 yılı seviyesine yaklaştığını, ancak bu rakamları aşamadığını ifade etti.

Mercedes-Benz Türk'ün, hafif ticari araçlar grubunun pazar performansının 2011'in ilk yarısı ile birlikte rekor bir başarı getirdiğini belirterek, şöyle devam etti:

''Rekabet ettiğimiz segmentlerde şirketimiz, tarihinin en yüksek pazar paylarını elde etti. 2011 ilk yarısında, önceki yıl yüzde 8 seviyesinde olan pazar payımızı yüzde 10'un üzerine taşımayı başardık. Ürünlerimizin müşteri ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılaması, bayilerimiz ile birlikte sunduğumuz müşteri odaklı hizmetlerimiz, bu başarıda önemli rol oynuyor.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • nejdet 12 yıl önce Şikayet Et
    mercedes görmediği yada görmek istemediği şey. hem lüksü hemde kullanırken ekonomiyi düşünen bir tüketici olarak mercedes te anlamadığım bi şey var: en tercih edilen c ve e kasa araclarda inatla 2.0 dizel yok. e220 sahibiyken eskime dolayısıyla yeni bir araç bakarken ayagım auidi bmw ve volvo ya gitti neden cunku dizel bir arac istemenin yanında hem basta ötv hemde devam eden yıllarda yüksek bandırol ödemek hosuma gitmediği için. çünkü mercedeste binilebilecek dizel en dusuk 2148 m3 hacmındeki motor. bu sebeple istemeyerek baska bir marka arac aldım ve ona biniyorum. kaldıki bunun en buyuk gostergesi c180 kompresor olmustur. yuksek benzin tuketimıne ragmen her türk bi tane edindi yani:) nedeni belli hem mercedes hemde mantıklı. 2.0 dizel bekliyoruz velhasılı..
    Cevapla