Duster'ı 5 ayda dünyada 6. yapan satış

Renault'nun 5 bin euroluk otomobil kavramını gerçeğe dönüştüren Dacia markası Türkiye pazarında da yükselişini SUV satışlarındaki patlamasıyla sürdürüyor.

Duster'ı 5 ayda dünyada 6. yapan satış
Duster'ı 5 ayda dünyada 6. yapan satış
GİRİŞ 04.07.2011 09:39 GÜNCELLEME 04.07.2011 09:39

Halil Okşit'in haberi

2010 yılında 5.800 adet satılan Duster modelinde talebe yetişemeyen Türkiye distribütörü Mais A.Ş, bu yıl 8.500 adet Duster satışı hedefledi. Üretimi artırılan Duster, SUV görünümü ve bazı SUV özellikleriyle bu yıl 26 bin adetlik satış hedefine sahip olan Dacia'yı Türkiye'de sırtlayacak model olacak.

Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, 'Fabrika bize ne kadar çok araç verirse hepsini satabiliriz' dedi. Güvenlikten ödün vermeden uygun fiyatlı otomobiller sunan Dacia'nın bugün Türkiye pazarının vazgeçilmez markalarından biri haline geldiğine dikkat çeken Aybar, Ocak-Mayıs 2011'de Türkiye'nin 8.600 adetlik satışla dünyadaki altıncı büyük Dacia pazarı olduğunu belirtti. Aybar, '2012'de Türkiye'de satışa sunulacak yeni bir aile modeli ve yeni bir hafif ticari araç olmak üzere iki yeni modelle birlikte Dacia, pazardaki konumunu daha da güçlendirecek. LPG'li Duster ise önümüzdeki aylarda gelecek' şeklinde konuştu.

Cari açığa 291 milyon $

Aybar, Türkiye'nin cari açığına ilişkin olarak, ''Türkiye 1997'den beri büyük bir otomotiv markasının yatırımına sahne olmadı. Asıl mesele bu. 1997'den beri böyle bir yatırım olmadığı için kurulu kapasiteler sabit kaldı. Piyasa büyüyor. Türkiye 1 milyonluk pazaraa yaklaştı. O noktada siz içeriyi kapasite olarak büyütmezseniz ikamesi ithal olur. Yerli piyasayı yerli ürünlerle çeşitlendirip çoğaltmaya bakmalıyız. Yani Türkiye'ye yatırım yapmaya niyetli olan markaların önünü açacaksınız. Takibini yapacaksınız, buraya getireceksiniz'' cevabını verdi. Türk otomotiv sektörünün net ihracatçı olma özelliği bulunduğuna işaret eden Aybar, şu anda otomotivde ihracat-ithalat dengesine bakıldığında durumun 291 milyon dolarla ithalat lehine olduğunu anımsattı.

AKŞAM