Hyundai ix20'e NCAP'ten tam not

Hyundai'nin ix20 modelinin, Euro NCAP'ın gerçekleştirdiği son çarpışma testinden en yüksek puanı aldığı bildirildi.

Hyundai ix20'e NCAP'ten tam not
Hyundai ix20'e NCAP'ten tam not
GİRİŞ 31.03.2011 15:06 GÜNCELLEME 31.03.2011 15:06

Hyundai'den yapılan yazılı açıklamada, söz konusu çarpışma testinde Hyundai ix20'nin yetişkin korumasında yüzde 89 başarı sağlayarak en yüksek puanı aldığı ve bu rakama ulaşabilen birkaç MPV modelinden biri olduğu ifade edildi.

Önden ve arkadan çarpmalarda ix20'nin kabininin stabil kalması ve yolculara iyi bir koruma sağlamasının, puanını yükselten en önemli etkenler olarak belirtildiği kaydedilen açıklamada şöyle denildi:

''Hyundai ix20 en büyük başarıyı çocuk ve yaya güvenliğinde elde etti. Hem 18 aylık hem de 3 yaşındaki dummy testlerinde en iyi sonuçları elde eden ix20, çocuk güvenliğinde yüzde 85 oranındaki korumayla oldukça güvenli olduğunu kanıtladı.

Hyundai ix20, ayrıca yaya güvenliğinde de önemli bir sonuç yakaladı. Ön tamponda yayaların bacaklarını korumada maksimum puanı alan ix20, çocuk ve yetişkin yayaların başlarını kaput üstündeki çarpışma bölgelerinde iyi derecede korudu ve böylece yaya güvenliğinde yüzde 64'lük derece elde etti.''

Sonuç olarak ix20'nin hem çocuk hem de yaya güvenliğinde kendisinden daha büyük ve üst segmentteki MPV'lerden bile daha güvenli olduğunu ispatladığı kaydedilen açıklamada, ''Bu sonuçla Hyundai ix20, segmentinin en güvenli araçlarından biri olarak belgelenirken çocuk ve yaya güvenliği kategorilerinde de tüm rakipleri arasında en yüksek değeri elde etti'' denildi.

KAYNAK: HABER7