Bu Maserati'yi Türkiye'de 2 kişi alacak

Maserati'nin dört koltuklu ve katlanabilir tavanlı yeni modeli Maserati GranCabrio'nun Sport versiyonu, 2011 Cenevre Otomobil Fuarı'nda ilk kez boy gösterdi.

Bu Maserati'yi Türkiye'de 2 kişi alacak
Bu Maserati'yi Türkiye'de 2 kişi alacak
GİRİŞ 07.03.2011 12:45 GÜNCELLEME 07.03.2011 12:45

Cevat Kışlalı'nın haberi

Maserati'nin dört koltuklu ve katlanabilir tavanlı yeni modeli Maserati GranCabrio'nun Sport versiyonu, 2011 Cenevre Otomobil Fuarı'nda ilk kez boy gösterdi. Türkiye'de yalnız 2 kişi alacak

Maserati GranCabrio Sport, 450 HP güç üreten 4.7 litrelik V8 motor, MC Auto Shift yazılımlı 6 ileri otomatik şanzıman, daha sportif ayarlı Skyhook aktif süspansiyon sistemi ve İtalya'nın ulusal kırmızı renklerinden esinlenerek gövde rengi seçeneklerine eklenen yarış tipi kırmızısı gibi farklılıklarıyla dikkat çekiyor.

Sadece 2 adetlik ülke kotasıyla ve yaklaşık 270 bin Euro'luk fiyatla Tofaş çatısı altındaki FerMas tarafından Türkiye'de siparişe açılan Maserati GranCabrio Sport, yaz aylarında ilk sahiplerine teslim edilecek.

DAHA GÜÇLÜ MOTOR

Maserati Quattroporte ve GranTurismo modelleri gibi Pininfarina imzası taşıyan Maserati GranCabrio Sport, 4.7 litrelik V8 motorun daha güçlü ve yakıt tüketimi yönünden daha verimli bir versiyonu ile hayat buluyor. 450 HP güç ve 510 Nm tork üreten bu motor, Maserati'nin "Sürtünme Azaltım Programı" sayesinde % 6 oranında daha fazla yakıt ekonomisi sağlayabiliyor.

BMC hem yerli hem verimli

Yeni BMC Profesyonel 1144 Çekici 440 PS güç ve 2080 Nm tork üreten Euro 4+ motoru ile her sektörde, her türlü yükte tüm profesyonellerin hizmetinde. PRO 1144 ACX (4x2) Çekici' de 4 nokta hava körüklü kabin süspansiyonu ile sürüş konforu arttırılarak yolculuklar daha rahat ve keyifli hale getirildi.

Yıllardır Türkiye'nin yükünü çeken %100 yerli sermaye ile üretilen BMC Profesyonel Ağır Ticari Araçların yeni üyesi PRO 1144 çekici,uluslararası ve yurtiçi lojistik firmalarının taşımalarını yerli çekiciyle, verimli bir şekilde yapabilmelerini sağlıyor.PRO 1144 ACX çekicide kabin içi ve kabin dışında birçok yenilik müşterilere sunulmakta.

Örümcekler 50 bin adet Mazda'yı geri çağırttı

Japon otomotiv devi Mazda, 50 binden fazla aracını örümceklerin benzin deposuna yuva yapması nedeniyle geri çağırdı. Geri çağırmaya , Mazda-6 modelinin benzin deposunun sarı keseli örümcekleri çekmesi gösterildi.

Sarı keseli örümcekler, Mazda'nın bu modelinin benzin deposuna yuva yapıyorlar. Mazda adına AP haber ajansına açıklama yapan Jeremy Barnes, şimdiye kadar 20 vaka tespit ettiklerini ancak örümceklerin neden bu modeli tercih ettiğini bilmediklerini söyledi.

Örümcek ağlarının baskıyı artırıp, benzin deposunda çatlamalara yol açabileceğini belirtiliyor. Mazda, örümceklerin benzin deposuna girmesini önleyecek bir yay üreteceklerini de açıkladı.

Mazda'nın ABD'de 50 bin; Kanada, Meksika ve Porto Riko'da ise toplam 15 bin aracı geri çekeceği belirtiliyor.

Özellikle son iki yıllık süreçte değişik ülkelerde değişik markaların geriye çağırma olayları araçlardaki güvenlikt zaafiyetinden kaynaklanırken, teknik ve servis hizmetlerinin daha kaliteli sunumu için de şirketler karlılık güdüsünden ziyade can güvenliğine büyük önem vermeye başladı.

Yenilenen yüzüyle dönmeye devam

Japon Bridgestone Corporation kuruluşunun 80'inci yılında 'Bridgestone'un Özü' ismini verdiği yeni kurumsal felsefesini ve bu kapsamda hazırlanan, yeni logosuyla kurumsal sloganını tanıttı.

Bridgestone ve Sabancı Holding, Türk lastik endüstrisinin lideri Brisa'nın ana sermayedarları olarak ortaklıklarını sürdürüyor.Logoda, günümüzün sosyal yapısını yansıtan ve tüketici taleplerinin değişen yapısına cevap veren bir yaklaşımla hafif bir revizyon gerçekleştirildi.

Bu hafif dokunuş, kurumsal felsefenin 'dünyanın dört bir yanında farklı insanlarla birlikte var olma', 'esnek güç', 'değişime uyumda hızlı davranma' gibi yeni kavramlarla yansıtıyor. Kurum logosu böylece, daha önce sembolize ettiği 'Güç' ve 'Hız' hislerinden bu kavramlara doğru bir evrim geçirmiş oluyor.

Dünyanın ilk dizel plug-in hibridi

İlk kez Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılan ve Volvo Car Corporation ile Vattenfall arasındaki yakın işbirliğinin sonucu olan Volvo V60 Plug-in Hybrid, sadece dizel yakıt gücüyle, dizel-elektrik hibrid olarak ya da sadece elektrik enerjisiyle kullanılabiliyor ve başka hiçbir üretici halen bu teknolojiye sahip değil.Volvo V60 Plug-in Hybrid, 2012'den itibaren tüm dünyadaki Volvo yetkili satıcılarında olacak.

Volvo Cars Başkanı ve CEO'su Stefan Jacoby, "Bu teknoloji halen geliştirme ve test aşamasında. Ancak, mevcut haliyle bile bu otomobil, plug-in hibridler önümüzdeki yıl yetkili satıcılarda satışa sunulduğunda, müşterilerimizin neler bekleyebileceğini açık bir şekilde gösteriyor"dedi

KAYNAK: YENİ ŞAFAK