Uçan otomobil seri uçuşa geçiyor GALERİ

Bir hayal daha gerçeğe dönüşüyor. ABD'nin Massachusetts eyaletinde bulunan Terrafugia adlı firma, herkesin hayalini kurduğu uçan araba için bu yıl seri üretime geçiyor. Uçan otomobilin sıradışı kareleri:

Uçan otomobil seri uçuşa geçiyor GALERİ
Uçan otomobil seri uçuşa geçiyor GALERİ
GİRİŞ 07.02.2011 17:54 GÜNCELLEME 07.02.2011 17:54
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD'li bir firma, uçan otomobilde seri üretime geçiyor. 150 bin eurodan satılacak olan Transition adlı aracı kullanmanın çok kolay olduğunu belirten mühendis Meeter, 'Artık herkes kendi aracının pilotu olacak' diyor.

Temeli 2006 yılında bir grup pilot ve uzay mühendisi tarafından atılan şirketin patronu Carl Dietrich, seri üretimine başlayacakları 'Transition' adlı uçan otomobilin karada ve havada 20 saniye içinde hareket kabiliyetine sahip olduğunu söyledi.

kullan

ABD Savunma Bakanlığı'nın da maddi olarak desteklediği uçan otomobil, 6 metre uzunluğunda ve 2 metre genişliğe sahip. Aracın kanat aralığı da 8 metre olacak. 150 bin eurodan satılacak olan Transition her istasyondan benzin alma kapasitesine sahip olacak.

kullan

'Uçan otomobili kullanmak kolay mı?' sorusunu mühendis Phil Meeter, 'Bu otomobili benim küçük kızım bile rahatlıkla uçurabilir. Yakın bir gelecekte artık herkes kendi aracının pilotu olacak' şeklinde cevaplıyor.

AKŞAM -HABER 7

Uçan otomobil seri uçuşa geçiyor GALERİ
GALERİYE GİT
YORUMLAR 8
  • hakan aslan 13 yıl önce Şikayet Et
    istanbul. bu araba istanbul da uçar ama konacak yer neredeeeeeeeeeeee
    Cevapla
  • hakkı coşkun 13 yıl önce Şikayet Et
    zamanla gelişir.. kanatları tamamen kısalıp veya yok olunca daha iyibir araba görüntüsü olur.arabanın üzerine kanatlar alınırsa sanırım daha az yer kaplar iç alan da hava teması kesilirse denizde yüzer.ne bilem başka birşeyler geliştirile bilir. hadi hayırlısı zenginlere bir hizmet daha ilerisi için orta hallilere ve diğerlerine ulaşır ömrü olan görür...
    Cevapla
  • dursun ekşioğlu 13 yıl önce Şikayet Et
    Wallaha uçuyor..... .
    Cevapla
  • davut ucar 13 yıl önce Şikayet Et
    Hani Türkiyede üretilecekti!?. bu araba ilk çıkıtığında seri üretimi Türkiyede olacak diye heryerde haberler çıkmıştı... yalan oldu galiba...
    Cevapla
  • M/Y 13 yıl önce Şikayet Et
    Kanadanın,. Bazı yerleri haricinde, dünyanın hiçbir yerinde uçma izni alamaz bu uçak.. Yoldan havalanabilme ve yola inebilme sadece kanadada serbest o da bazı bölgelerde .. her yerde değil..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle