'Ticari otomobillerde muayene süresi uzasın!'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Otomotiv Ticaret Meclisi, ticari araçlarda muayene sürelerinin uzatılmasını istedi.

'Ticari otomobillerde muayene süresi uzasın!'
'Ticari otomobillerde muayene süresi uzasın!'
GİRİŞ 30.10.2010 11:54 GÜNCELLEME 30.10.2010 11:54
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

 TOBB Otomotiv Ticaret Meclisi, Odalar Birliği'nin İstanbul'daki hizmet binasında toplandı. Toplantıda tek tekerlekli ticari araçların muayene sürelerinin bir yıldan, iki yıla çıkarılması istendi.

Toplantıda sektördeki nitelikli ticari eleman sayısının yetersizliği vurgulanırken, sektör temsilcileri, hazırlanacak ilgili projelerin bu açıkları kapatabileceğini dile getirdi.

Sektörün güncel ve acil sorunlarının ve bu sorunların çözümü ile ilgili önerilerin görüşüldüğü meclis toplantısında, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü bünyesinde bugüne kadar bir şube müdürlüğü tarafından takip edilen sektör ile ilgili işlemlerin, bundan böyle bir daire başkanlığı tarafından takip edileceği bildirildi.

Sektör temsilcileri bu değişikliği memnuniyetle karşıladıklarını, ancak sektör ile ilgili işlemlerin müsteşarlık veya bir genel müdürlük tarafından takip edilmesinin daha doğru olacağını vurguladı.

EYLEM PLANI ÖNERİLDİ

Toplantıda ayrıca, sektör ile ilgili girişimlerin belirlenmesi amacıyla TOBB önderliğinde Otomotiv Sanayi Derneği (OSD), Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) ve Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği'nin (OYDER) ortaklaşa bir eylem planı oluşturması önerildi.

İkinci el araçlarda, sertifikalı araç satışını gerçekleştirmeye çalıştıklarını vurgulayan meclis üyeleri, ikinci elde, aracın kilometre kayıtlarının trafik tescil müdürlüklerinden alınabileceği hatırlatmasında bulundular.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERİN YARARLARI ELE ALINDI

Meclis üyesi İbrahim Aybar, diğer meclis üyelerine elektrikli araçlar ile ilgili bilgi verirken, küresel ısınma ve çevreye karşı duyarlılık için elektrik motorlu araçların önemine değindi.

Karbondioksit salınımını önlemek adına, bir araç için harcanması gereken paranın 17 bin avro olduğunu açıklayan Aybar, 2020 yılında dünyada 5 milyon aracın elektrikle çalışacağını kaydetti. Aybar, bu konuda, en kısa zamanda vergiyle ilgili bir düzenleme yapılması gerektiğini bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • ibrahim öz 13 yıl önce Şikayet Et
    bu hatalı uygulamadan dönülmesi iyi olur. tek tekerlekli kullanımı hususi, ticari araçların muayene sürelerinin bir yıldan, iki yıla çıkarılması iyi olur hatta doblo ,caddy,connect tipi kombi araçların ticari sınıfta olması saçma, ben memurum ama buna biniyorum. ruhsatta yazıyor kamyonet, arabaya bakıyorum otomobilin biraz genişi buda düzeltilmeli.
    Cevapla
  • muharrem yıldız 13 yıl önce Şikayet Et
    RİZELİ DİYORKİ. Benim eski bir kamyonum var. Yalnız kendı arılarımı taşıyorum. Yılda iki kere trafiğe çikiyorum. Aynı vergı aynı yıllık muayne sigorta. Kardeşim. Benim durumum iyi olsa ben de şirket kurarım. Niye eski kamyonla uğraşayımkı.
    Cevapla
  • halil 13 yıl önce Şikayet Et
    panelvan. ruhsatında kamyonet olarak geçen doblo,fiorino ,fotr connet,tarzı araçlar yeni bir sınıf olarak tanımlanıp misal panelvan sınıfı bu araçlara 2 yılda bir muayene duble yollarda da otomobil gibi 110 hız verilip bu tarz araçların çoğunluğu Türkiyede üretim yaptıkları için de düşük ötv den yararlanılarak piyasada bulunan 20 yaş üstü araçlarla hurda indiri şeklinde desteklenmelidir
    Cevapla
  • ibrahim 13 yıl önce Şikayet Et
    inşallah. bir kombim var ailemle kullanıyorum memurum,yılda 10.000km yol yapıyorum muayene 1yıl binlerce km yol yapan şirket otomobilleri 2 yıl.bu saçmalığın düzeltilmesi çok iyi olur.
    Cevapla
  • h.hüsnü tümen 13 yıl önce Şikayet Et
    20 yaş. üzeri arabaların trafikten bir şekilde men edilmesi gerekir.
    Cevapla