Vergi affına girmeyen trafik cezaları

Vergi ve prim borçları için düşünülen paketin kapsamına elektrik, su, Emlak Vergisi’nin yanında trafik ve idari para cezaları da girdi. Trafik cezalarındaki affın istisnaları var. İşte affa girmeyecek cezalar:

Vergi affına girmeyen trafik cezaları
Vergi affına girmeyen trafik cezaları
GİRİŞ 30.10.2010 10:08 GÜNCELLEME 30.10.2010 10:08
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Hüseyin Özay'ın haberi

Vergi ve prim borcu kolaylığına ilişkin pakete trafik cezaları da kısmen dahil edildi. Buna göre kırmızı ışık ve hız sınırı ihlali ile hatalı sollama yapanlara kesilen cezalar yapılandırma kapsamının dışında tutulacak

Vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin pakete kırmızı ışık ihlali ve hatalı sollama gibi cezalar dışındaki trafik cezaları da giriyor.

Alınan bilgiye göre ilk etapta vergi ve prim borçları için düşünülen paketin kapsamına elektrik, su, Emlak Vergisi’nin yanında trafik ve idari para cezaları da girdi.

Paket hükümet tarafından da aynen kabul edilirse, sigara içme cezasından, harç borcuna kadar birçok devlet alacağı yapılandırma kapsamına alınacak.

Her borçla ilgili ayrı bir çalışma yapılması gerektiği için de paket bir türlü tamamlanamadı.

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren trafik cezalarının da paket kapsamına alınmasına ilişkin çalışmalarda ise ilginç bir tartışma yaşandı.

İlk etapta trafik cezalarının tamamına ‘ödeme kolaylığı’ getirilmesi öngörüldü. Ancak İçişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda bu yönde yapılacak bir düzenlemenin, trafik canavarlarına ödül olarak algılanabileceği endişesi gündeme geldi.

Yapılan araştırmada, bu yönde yapılacak düzenlemenin halen devam eden trafik kazalarıyla ilgili davaları da etkileyebileceği belirlendi. Bunun üzerine, trafik cezalarının bir kısmının pakete alınması kararlaştırdı.

Buna göre, vatandaşların can güvenliğini tehdit etmeyen basit trafik cezalarına ödeme kolaylığı getirilecek.

Örneğin, park yasağı, fazla yolcu alma yasağı gibi suçlara öngörülen cezaların, faizlerinin tamamına yakınının silinmesi planlanıyor.

Kırmızı ışık ihlali, hatalı sollama, hız sınırı ihlali gibi suçlara verilen cezalar kapsam dışı tutulacak.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 20
  • abdullah 9 yıl önce Şikayet Et
    hgs cezaları affa uğrayacakmı bilgisi olna lütfen yardımcı olsun
    Cevapla
  • melike sümeyye 13 yıl önce Şikayet Et
    emre okan. londra da yanılmıyorsam dünyanın en fazla kamerası var. avrupadan gelenlerden duymyşsundur cezan fotoğrafla sana sonra geliyor diye biz buna yeni geçtik AMA ben çok faydalı olduğuna inanıyorum bu sayede kırmızı IŞIK MAGANDALARI IŞIKLARA UYMAYA BAŞLADI . EDS varsa o ışıkta asla kırmızı ihlali görmüyorsunuz. AMA haklısın katılıyoum sizde olduğu gibi bazen kurunun yanında yaş da yanıyor benden acizane tavsiyem önünüz tıkalı yeşilde geçemeyecekseniz o kavşağı ışığı geçmeden ne yanarsa yansın geçmeyin
    Cevapla
  • maalesef 13 yıl önce Şikayet Et
    yunus doğdu arkadaşabilgilendirme ve AYDIN DOGANI olaya katanlara. arkadaşım benim anladığım kadarı ile ANA PARAYA DOKUNULMUYOR İŞLEYEN CEZA(FAİZDE DİYEBİLİESİN) ORANLARINDA ENFLASYON ORANINA(söylenenler) çekilerek yeniden yapılandırılarak borcun tamamını taksitli veya daha cazip olarak varsa nakit ödeme kolaylıgı tekrar söylüyorum ANA PARA ASLA ASLA İNDİRİLMİYOR ....yanlızca ÖDEME KOLAYLIĞI SAĞLANIYOR...... aydın DOĞANI BU İŞE KATANLAR OLAYI PROVEKE etmeyin doğan dan çok küçük esnaf mağdur AYDIN DOĞANINKİNİ D A N I Ş T A Y dakilere sorun HÜKÜMETE DEĞİL.
    Cevapla
  • cengiz demirbaş 13 yıl önce Şikayet Et
    idari para cezası. idari para cezalarını da af kapsamında tutmayı düşünüyorlarmı acaba.zira bu cezalar maddi olmanın yanı sıra ödenmediğinde hapis cezası çıkmaktadır. örneğin karşılıksız çek nedeniyle kesilen cezalar. 4000 kişi içerde bu cezalar nedeniyle yatmaktadırlar.
    Cevapla
  • melike sümeyye 13 yıl önce Şikayet Et
    BU YAPILAN COK HAKKANE DEĞİL DİYEN ARKADAŞA. vergi elektrik su vqarsa borçlarımı kredi kartımla yoksa kredi çekerek ödedim diyorsun eger gününde ödediysen nasıl bir faturan geliyor ki aylık su elektrik faturanı kredi çekerek ödüyorsun eger vergi diyorsan kazanmadan devlet senden o vergiyi talep etmez.AMA EGER BAŞKA BİR ŞEY İÇİN KREDİALDIN DA O KREDİYİ ÖDEMİYOR VE ONDADA ÖDEME KOLAYLIGI İSTİYORSAN O OLAYI BU OLAYLA KARIŞTIR MA
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle