Türkiye yollarında yeni İran otomobili Galeri

İran'ın Khodro Company (IKCO) firması tarafından üretilen ''Samand''ın ardından ''Soren'' modeli de Türkiye'de satışa sunuldu.

Türkiye yollarında yeni İran otomobili Galeri
Türkiye yollarında yeni İran otomobili Galeri
GİRİŞ 14.01.2010 10:12 GÜNCELLEME 14.01.2010 10:12
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

IKCO'nun Türkiye Distribütörü MYS Otomotiv'in genel müdürü Yiğit Seskır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye piyasasına iki yıl önce ''Samand''ın ''LX'' modeliyle girdiklerini hatırlattı.

Daha sonra ''Samand''ın ''EL'' modelini de Türkiye'ye getirdiklerini ifade eden Seskır, her iki modelin de Türk tüketicisinden yoğun ilgi gördüğünü vurguladı.

Seskır, ''Samand''a gösterilen ilgi üzerine İran'da üretici firma ile yaptıkları görüşmeler sonucu ''Soren'' modelini de Türkiye'ye getirme kararı aldıklarını belirterek, ''Bu karar çerçevesinde Soren'in 'EL' ve 'LX' modellerini yeni yılın ilk haftasından itibaren Türk tüketicisinin beğenisine sunduk'' dedi.

''Soren''in 20 bin 990 TL'den satışına başlanan ''EL'' modelinde klima, airbag, elektrikli camlar ve ABS gib donanımların standart olduğunu dile getiren Seskır, 23 bin 990 TL'den satılan ''LX'' modelinde ise bunlara ilave olarak çift airbag, çelik jant, sis farları, park sensörleri, Türkçe konuşan yol bilgisayarı ve elektrikli koltukların bulunduğunu bildirdi.

Seskır, her iki modelin 1.6 motor ve 110 beygir gücünde benzinli ve doğal gazlı motora sahip olduklarına değinerek, şunları söyledi:

''Biz, Türkiye piyasasına kaliteli ve ucuz otomobil sloganıyla girmiştik. 'Samand'da beklediğimiz ilgiyi gördük. Bu doğrultuda yine çok kaliteli ve ekonomik bir aracı Türkiye'ye getirdik. Türk tüketicisinin 'Soren'i çok beğeneceğine inanıyorum. Şu an Türkiye'de model sayımızı 2'ye, versiyon sayımızı da 4'e yükselttik.''

YENİ MODEL: ''RUNNA'

Seskır, İran'ın Türkiye yollarında olacak 3. otomobilinin, B segmentinde yer alan ''Runna'' olacağını belirtti.

''Runna''nın, geçen sene 18 Nisanda İran'da Sanayi ve Maden Bakanı Ali Ekber Mehrabian'ın da hazır bulunduğu törenle ilk kez görücüye çıktığını dile getiren Seskır, şunları kaydetti:

''Runna'yı 1.4, 1.6 litrelik motor seçenekleriyle mart ayında Türkiye'ye getirmeyi planlıyoruz. Bu aracın ön büyük özelliği İran'ın dışında dünyada ilk kez Türkiye'de satılacak olması.

Aracımızda ABS fren sistemi, hava yastığı, klima, merkezi kilit, xenon ve ledli farlar, radyo, CD ve mp3 çalar, uzaktan kumandalı ve alarmlı merkezi kilit, akıllı anahtar, ısıtmalı aynalar, elektrikli camlar gibi donanımlar olacak.''

Türkiye yollarında yeni İran otomobili Galeri
GALERİYE GİT
KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • derwish 14 yıl önce Şikayet Et
    TEBRİK. İranı bu başarısından dolayı kutluyorum. Bazıları yok motoru şu yok motoru bu demiş, ama adam yapmış ne olursa olsun satıyor. girmiş piyasamıza, Türkiye keşke böyle rekabetçi olabilse.
    Cevapla
  • Mustafa Pektaş 14 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar gereksiz yorumlar varrrr. Yahu bu arabanın motoru bildiğimiz Fransız Pejo!Adamların yaptığı sadece karoser.Bunu büyük bir iş gibi algılamamayın sayın okuyucular.Ecdadımız böyle hurdalar ürettiğimizi görse esas o zaman kızardı.Samand Türkiyede 2 yıldır kaç araba satmış?Emin olun zamanı gelince bu ülkede de kendi lisansımızla araba üretilecektir.
    Cevapla
  • mehmet mehmet 14 yıl önce Şikayet Et
    türkiyenin aydın(öyle sananlar)ları duysun. islamiyeti gericilik olarak nitelendiren ve hala kadınıhn başındaki 2 metre kare kumaştan korkan zavallılar duysun teknoloji kafir olmayı gerektirmez,müslüman olmksa cahillik anlamına gelmez.Osmanlı bugün ayakta olsaydı inanın uzayda bizler gezerdik
    Cevapla
  • Serkan Aydoğan 14 yıl önce Şikayet Et
    Hamdolsun. Çok şükür piyasamıza bir müslüman arabası girdi... Ambargo ile köşeye sıkıştırılmış bir millet kendi kendine yetmesini öğrenecektir. İranı ve Ahmedi Necadı seviyorum.
    Cevapla