Yeni Cerato Türkiye yollarında

Kia’ nın C segmentindeki başarılı temsilcisi Cerato, tamamen yenilenerek pazardaki yerini aldı. Yeni KIA Cerato, 33.009 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Yeni Cerato Türkiye yollarında
Yeni Cerato Türkiye yollarında
GİRİŞ 20.11.2009 19:49 GÜNCELLEME 20.11.2009 19:49

Ekonomikliği kadar sportifliği ile de öne çıkan yeni KIA Cerato,  keskin hatlı dış yapısıyla çok daha sportif bir görünüm sergiliyor. Yeni Cerato’nun, KIA’nın tamamen yenilenen tasarım anlayışının bir sonucu olduğunu vurgulayan KIA Tasarım Merkezi Başkanı Peter Schreyer’a göre KIA’nın gelecekteki tasarım çizgisi, yalınlık ve amaca hizmet etmeye yönelik bir tasarım anlayışına sahip.
Yeni KIA Cerato ülkemizde, sedan gövde tipiyle, 1.6 lt. CVVT benzinli motor ve Core, Comfort ve Concept olmak üzere 3 farklı donanım paketi , düz ve otomatik vites seçeneği ile satışa sunuluyor.

Pek çok rakibinden daha yüksek bir performansa sahip olan 1.6 lt. CVVT 1591 cm3 hacimlik motoru ile 6,300 dev/dak’da 126 ps maksimum güç üretimine sahip ve sadece 4200 dev/dak’da 156 Nm’lik maksimum tork değerine ulaşan yeni KIA Cerato’da karma yakıt tüketimi değeri ise sadece 6.6 lt./100km’dir.

Yeni KIA Cerato Core paketinde, önde çift hava yastığı, EBD destekli ABS fren sistemi, otomatik ön ve arka camlar, uzaktan kumandalı merkezi kilit standart olarak sunuluyor. Üst paketlerde ise standart donanıma ek olarak, ön yan hava yastıkları ve perde hava yastıkları olmak üzere toplam 8 adet hava yastığı bulunuyor. Yeni KIA Cerato’da ayrıca, üst donanım paketlerinde bulunan her iki ön koltukta entegre ‘aktif’ kafalıklar standart olarak sunuluyor. Bu kafalık, koltukta oturan yolcuyu boyun ve sırt yaralanmalarına karşı korumak için arkadan çarpma durumunda öne ve yukarı doğru hareket ediyor. Aracın üst donanım paketlerinde sunulan, 17 inç alaşım jantlar, tam otomatik klima, ışığa duyarlı otomatik yanan farlar, elektrik kontrollü, ısıtmalı ve sinyalli yan aynalar, arka park sensörü, USB/ Ipod girişi gibi standart donanımlar araç içi yaşamı kolaylaştıran diğer özellikler.


Bir önceki nesil Cerato’dan 30 mm daha uzun ve 65 mm daha geniş olan yeni KIA Cerato sınıf ortalamalarının çok üzerinde bir bagaj hacmine sahip. 495 lt. bagaj hacmi sunan yeni KIA Cerato, bir önceki nesil Cerato ile kıyaslandığında 150 lt. ekstra bagaj hacmi sunuyor. Ayrıca yeni KIA Cerato’da arkada oturan yolcular, iç bölümün yapısı ve ön koltukların tasarımı sayesinde elde edilen iç alanla çok daha rahat ediyorlar.

Yeni KIA Cerato’da, yolcuların güvenliğini sağlamak için  mümkün olan teknolojilerin hepsi uyumlu hale getirilmiştir. Mükemmel yol tutuşu ve ön taraflardaki hava soğutmalı geniş diskli etkin fren sisteminin yanı sıra Yeni Cerato’da buluna; ABS, EBD, BAS, TCS ve CBS gibi gelişmiş sistemleri de içeren ESC (Elektronik Denge Kontrolü ), hassas zamanlarda aracın dengesini korumak için teknolojinin sunabileceğinin en iyisini sunuyor.

Yeni KIA Cerato üzerinde bulunan 4 ileri, manuel vites değişimine de olanak veren H-Matic şanzıman, hızlanma, yavaşlama, motor devri ve yol hızı gibi parametreleri izleyerek mükemmel vites değişim kalitesi ile birlikte, güvenilir vites değişim performansı sunan ve şanzıman karakteristiklerinin sürücünün sürüş stiline uyumunu temin eden bir elektronik kontrolör ile donatılmıştır. Beş-vitesli düz şanzıman, daha hızlı ve daha yumuşak vites değişimleri için bir önceki modele göre geliştirilmiştir.

Dış tasarımla mükemmel bir uyum sağlayan iç bölümün akıcı ve zarif tasarımı, yüksek kaliteli malzemelerle bir araya gelerek bu sınıftaki modellerde az görülen bir kalite duygusu yaratıyor.

Yeni KIA Cerato’da ayrıntılara gösterilen özen, yolcuların en konforlu şekilde yolculuk etmesi için yapılan çalışmalarda ortaya çıkıyor. Özellikle de iç sıcaklığın kontrolü ve gürültü yalıtımıyla ilgili çalışmalar, çeşitli ve akıllıca düşünülmüş eşya bölmelerinin bulunması ayrıntılardaki titiz çalışmayı vurguluyor.

Yeni KIA Cerato, yenilikçi stili, sunduğu yakıt ekonomisi, geniş iç hacmi, yaşattığı sürüş keyfi, teknolojisi, güvenliği ile bir C segment otomobilin sunabileceğinden çok daha fazlasını vaadediyor.

KAYNAK: HABER7