İzmir otomobil fuarı açıldı

Dünyaca ünlü 50 marka ve firmayı İzmir'de vitrine çıkaran İzmir Autoshow 5. Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar Fuarı açıldı.

İzmir otomobil fuarı açıldı
İzmir otomobil fuarı açıldı
GİRİŞ 04.11.2008 14:56 GÜNCELLEME 04.11.2008 14:56

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Karaman; Peugeot, Opel ve Cherry gibi ünlü markaların İzmir'de yatırımın yapmasının kente ivme kazandıracağına inandıklarını söyledi.

Dünyanın önemli otomotiv firmalarını bir araya getiren İzmir Autoshow 5. Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar Fuarı, Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda açıldı. 4-9 Kasım 2008 tarihleri arasında otomobil tutkunlarını bir araya getirecek olan fuarın açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman, Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ ve Otomotiv Distrübitörleri Derneği Başkanı İbrahim Aybar ile sektör temsilcileri katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman, İzmir'e katkı sağlayacak yatırımları kente çekmek konusunda kararlı olduklarını ve yerel yönetim olarak üzerlerine düşen herşeyi yapacaklarını belirtti. Karaman, İzmir'e, büyük bir güç kazandıracağına inandıkları Peugeot'un yatırımını kente kazandırmanın önemine değinerek, "İzmir ve çevresi teknoloji, insan kaynakları, çevre, organize sanayi bölgeleri açısından da çok iyi bir noktada. Kentimizin iş dünyasının ifade ettiği gibi, istihdam, üretim ve ihracat açısından kenti ileri götürecek olan bu yatırımı İzmir'e çekmek için kentte EXPO ruhunu yakalayacağımızı umut ediyorum" dedi.

Karaman, ayrıca Opel'in ülkemizde yatırımı tekrar gündemine aldığını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü, "Çinli Cherry de Türkiye'de yatırım düşünüyor. Otomotivde ve yan sanayindeki pek çok kuruluş, Türkiye'deki yatırımlarına hız veriyor. Bu yatırımlarla, Türkiye otomotiv üssü haline gelebilir. İzmir olarak bu yatırımlardan ciddi bir pay alabilmek için elimizden gelen çabayı gösterebiliriz"

Karaman, geleceğin İzmir'ini şekillendirme noktasında, kenti cazip kılacak kusursuz bir altyapıyı hazırlayarak yatırımcılara sunmak hedefiyle çalışmaların bu yönde sürdürüldüğünü ifade ederek şöyle dedi, "10 yıldır yarım bir şekilde bekleyen Çeşme Havalimanı'nın bulunduğu alana kurulması için mücadele verdiğimiz motorlu taşıtlar test pisti konusunda da ciddi bir mesafe almış olmamız, başka bir sevinç kaynağımız. Yerel yönetim olarak bu konuya da sahip çıkmayı ve katkı sağlamayı bir görev biliyoruz"

Otomotiv Distrübitörleri Derneği Başkanı İbrahim Aybar ise, fuarla birlikte beklenen satışları yakalamayı umduklarını belirtti. Aybar, yeni model arabaların çevre duyarlı olarak üretildiğine dikkat çekti.

İzmir Autoshow 5. Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar Fuarı'na aralarında Chery, Citroen, Dacia, Fiat, Ford, Hyundai, Mercedes, Nissan, Peugeot, Renault, Suzuki, Toyota gibi dünyanın önemli otomobil markaları ve bu markaları pazarlayan 50 firma katılıyor. Fuarın ziyaret saatleri 11.00-20.00, giriş ücreti ise 5 YTL olarak belirlendi. Bu yılki fuar lansman katılımcılarıyla olduğu kadar, etkinlikleriyle de göz dolduracak. Fuar ziyaretçileri alkollü araç kullanımı etkisi veren Alkol Gözlüğü ve Araç Simülatörü'nü test etme olanağına kavuşacak. Gelecek yıla ilişkin son model otomobil ve hafif ticari araç markalarının sergileneceği fuarı ziyaret edenler, otomobil dünyasının en 'yenilerini' görme, haklarında detaylı bilgi edinme, karşılaştırma ve satın alma olanağına kavuşacak.

(İHA)