Volkswagen'in hibrit batarya fabrikası da üretime geçti!

Yaklaşık bir aydır koronavirüs salgının (Kovid-19) nedeniyle kapalı tutulan fabrikalar yeniden kademelei olarak üretime dönmeye başladı. Bunlardan biri de Skoda’nın Mlada Boleslav'daki yüksek voltajlı bataryaları hazırlayan tesisi oldu.

GİRİŞ 06.05.2020 10:29 GÜNCELLEME 08.05.2020 02:24

Volkswagen Grubu içindeki plug-in hibrid modeller için bataryalar üreten fabrika, 80’den fazla koronavirüs önlemini devreye alarak geri dönüşü tamamladı.

 

Otomobil üreticisi, fabrika ve ofis personelini korumak için alınan önlemleri mümkün olan en iyi şekilde belrilerken; Skoda Auto Component Üretimler Bölümü Başkanı Christian Bleiel; “Mlada Boleslav tesisinde, Grup markaları için plug-in hibritlerde kullanılan yüksek gerilimli bataryaları üretiyoruz.

 

Planlamalara göre üretimlere tedarik sağlayacak şekilde hazırlığımızı yaptık. Çalışanlarımızı güvenli tutmak için alınması gereken önlemler en önemli öncelik olmaya devam ediyor.”  diyor.

Skoda bu fabrikada 2019 yılından beri MQB platformda üretilen tüm Audi, Seat, Volkswagen ve Skoda modelleri için batarya tedariki sağlıyor. 200 çalışan bulunan fabrikada kapasitenin bu yıl artırılması planlanıyor.