Koronavirüsün ikinci el araç fiyatlarına etkisi ne oldu?

Koronavirüs salgını ikinci el araç fiyatlarını da etkiledi. Özellikle şehirler arası seyahat yasağının da getirilmesiyle birlikte satışlarda ciddi anlamda düşüş yaşanması beklenirken yapılan son değerlendirmeye göre ikinci el araç fiyatlarında da yüzde 5'e yakın gerileme oldu.

Koronavirüsün ikinci el araç fiyatlarına etkisi ne oldu?
Koronavirüsün ikinci el araç fiyatlarına etkisi ne oldu?
GİRİŞ 09.04.2020 14:11 GÜNCELLEME 09.04.2020 16:30
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

İkinci el araç satışına yönelik yapılan 2020 yılı ilk çeyrek dönemi değerlendirmesine göre ikinci el otomobil fiyatları yüzde 4.5 geriledi.

Ocak ve şubat aylarında ikinci el araç pazarının hareketli günler geçirdiğini belirten Garenta ve ikinciyeni Genel Müdürü Emre Ayyıldız, ''TÜİK verilerine göre ocak ve şubat aylarında 1,5 milyondan fazla ikinci el otomobil ve hafif ticari araç satıldı.

Geçen yılın aynı dönemiyle kıyasladığımızda yüzde 50'den fazla artış olduğunu görüyoruz. Henüz resmi sonuçlar olmasa da Kovid-19 etkisiyle mart ayında, ocak ve şubat aylarının altında bir satış bekliyoruz'' dedi.

Garenta ve ikinciyeni Genel Müdürü Emre Ayyıldız

 

İKİNCİ ELDE YÜZDE 4,5'LİK DÜŞÜŞ

İkinciyeni üzerinden gerçekleşen satışlar üzerinden pazarı değerlendiren Ayyıldız, ''Kovid-19 etkisini kendi platformumuz üzerinden gerçekleşen satışlarla da inceliyoruz. Mart ayının ilk 10 gününde satış fiyatlarında yüzde 3'lük bir artış gördük, son 20 günde ise yüzde 8'lik bir düşüş yaşandı.

Genel itibarıyla mart ayında fiyatlarda yüzde 4,5'lik bir düşüş yaşandığını söyleyebiliriz. Fiyatlar bir süre daha düşebilir ancak bunun geçici olacağını, yaz aylarının da etkisiyle ikinci el araç fiyatlarının artacağını düşünüyoruz'' şeklinde konuştu.

YORUMLAR 54
  • Facir 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim anlamadigim 0 araci bedavami veriyorlar 100 bin tl lik arac olmuş 160 170 bin.Ona istinaden ikinci el piyasasi yukseldi kendiliginden.Insanlar mecburen 2. El e yoneldi.Sifir alan yine aliyor o ayri mevzu tabi.Hayal kurmamak gerekir bence o kadar Devlet 0 km araclardaki ötv kdv yi bu salgindan sonra dahada yukseltecek buna mecbur kalacak o kadar insanimiza destek oldu bu fatura cikacak haliyle. Fiyatlar otomatikman yukselecek ve ozaman ikinci el fiyatlarini gorun neler oluyor neler..Not arabam yok sadece öngörüm budur...
    Cevapla
  • Hilmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Yüzde ikiyuz arttı yüzde 5 düşse ne olur düşmese ne olur
    Cevapla
  • Dadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Yarı yarı ya düşecek 2 ay sonra ikinci el fırsatçı ve yağmacı piyasası oldu... aracın sıfırı 130 bin adam ikinci eline 160 diyor komedi.... hükümet ötv de indirim yapacak ve fabrikalarda sıfır araçlarda indirim yapacak.... yarı yarıya ikinci el düşecek alıp kazık yemeyin....... fırsat çıkara fırsat vermeyin.... bukonuda gazeteniz halkın yanında teşekkür ederiz böyle bir iki haber daha olsa piyasa normalleşir belki
    Cevapla
  • İsmail 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok dogru buluyorum yorumunuzu 2.el fıyatları düşmeli çok abartı pahalı
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu konuda biraz duyarlı olmalı hükümet ikin ci el oto sıfırdan pahalı .... 80 bin tl lik arabaya 150 bin tl diyorlar. Arabada ötv düşmeliki fırsat çılar mafyalar hüsrana uğrasın. İnsanlar ikinci el araç almamalı ki fiyatlar düşsün arkadaşlar kazık yemeyin bekleyin elbet hükümet oto da bir manevra yapacaktır.... iki araba parası verip bir araba almayın .... kimse almazsa fiyatlar yarı yarıya düşecek haziranda temmuzda yurda binlerce yeni kasa araçlar girecek.... sabır
    Cevapla
  • kırkdort4444 4 yıl önce Şikayet Et
    hepsi şişirilmiş fiyatlar.Allah gozunuzu doyursun araç sahipleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle