Otomobil devleri Nisan’da üretimi durduruyor

Daha önce birçok otomobil üretim tesisini 30 Mart’a kadar kapattıklarını belirten büyük otomotiv firmaları bu kez de çalışmalarını durdurduklarını açıkladı. Bu kapsamda Ford, General Motors ve Fiat Chrysler Nisan'da üretim yapmayacaklar.

Otomobil devleri Nisan’da üretimi durduruyor
Otomobil devleri Nisan’da üretimi durduruyor
GİRİŞ 26.03.2020 13:43 GÜNCELLEME 26.03.2020 13:43

Koronavirüs salgını otomotiv sektörünü etkilemeye devam ediyor. Reuters'ın haberine göre, Detroit üçlüsü otomobil üreticileri Kuzey Amerika’da durdurdukları araç üretimini Nisan’a kadar uzatmayı planlıyorlar.

 

Daha önce, en azından 30 Mart’a kadar durdurulacağı belirtilen üretim ile ilgili, Ford yaptığı açıklamada ABD, Kanada ve Meksika’daki tesislerini 30 Mart'ta yeniden başlatmayı düşünmediklerini söyledi.

Konuyla ilgili farklı iki kaynak da, Ford’un 6 Nisan’a kadar üretime başlamayı planlamadığını ancak bunun Nisan ayının ortalarına kadar sürebileceğini belirtiyor.

 

Üretime ne zaman devam edebilecekleri belli olmayan iki şirket ise General Motors ve Fiat Chrysler.

General Motors (GM), konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçınırken, geçen hafta üretime ara vermenin 30 Mart'a kadar olacağını duyurmuştu.

13 Nisan’a kadar zorunlu olmayan işletmelerde üretimi durdurma kararını açıklayan Michigan Valisi Gretchen Whitmer, otomobil sektörü hakkında ise bilgi vermedi. 

ÜRETİME BAŞLAMA PLANI RAFTA

Birleşik Otomobil İşçileri (UAW) Başkanı Rory Gamble, sendika üyelerine yaptığı açıklamada Fiat Chrysler’in “Michigan valisinin kararına uyacağını ve 30 Mart'a kadar üretime başlama planı olmadığını” söyledi.

Fiat Chrysler, konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti. UAW ayrıca biri Indiana’da diğeri Michigan’da olmak üzere iki Fiat Chrysler sendika üyesinin corona virüsten dolayı öldüklerini açıkladı.

''SATIŞLAR YARIYA YAKIN DÜŞECEK''

Büyük ABD ve yabancı otomobil üreticilerini temsil eden grup, pazartesi günü ABD’li milletvekillerine diğer endüstri gruplarıyla birlikte yazdığı bir mektupta “Otomobil endüstrisi analistlerinin satışların mart ayında 2019’a kıyasla yüzde 40’a kadar düşmesini beklediğini” söyledi.

Mektupta, Kuzey Amerika tesislerinin yüzde 95'in şu anda kapalı olduğu belirtildi.

KAYNAK: NTV