Tesla ikinci el otomobillerde o özelliği kaldırıyor!

Pek çok Tesla sahibinin yaptığı açıklamalara göre ikinci el olarak satın aldıkları araçlarından özellikler kayboluyor. Şubat ayında Jalopnik ekibinin yaptığı haberde Alec isimli bir kullanıcı, 2017 Tesla Model S'inden bazı özelliklerin kaybolduğunu açıklamıştı.

Tesla ikinci el otomobillerde o özelliği kaldırıyor!
Tesla ikinci el otomobillerde o özelliği kaldırıyor!
GİRİŞ 25.03.2020 16:32 GÜNCELLEME 25.03.2020 16:32

Satın aldığı araçta Enhanced Autopilot ve Full Self Driving Capability opsiyonları bulunan ve bu paketlerin 8000 dolar karşılığında aracın ilk sahibi tarafından alındığını açıklamış. Fakat sahip değişikliğini fark eden Tesla yazılımı, bu özellikleri aracın sisteminden çıkarmış.

Tesla servisine ulaşan Alec, şu geri bildirim ile karşılaşmış:

"Tesla, bazı kullanıcıların ücretini ödemedikleri halde Autopilot versiyonlarına kavuştuğunu keşfetti. Bu sebeple aracınızdaki yazılım bu durumu tespit etti. Aracınız yukarıda bahsi geçen kategorinin içerisinde olduğu için sistem model içerisinden silindi. Satın alma geçmişinizde Full Self Driving opsiyonu bulunmuyor. Eğer bu ek özellikleri istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz."

Yani ikinci el otomobil alırken Tesla'ların özelliklerine bakmamakta fayda var. İkinci el sektörünün yoğun olduğu bölgelerde bu durum nasıl karşılanacak.