Maserati Quattroporte ve Levante modellerine rekor yatırım

İtalyan otomobil üreticisi Maserati, önümüzdeki yıllarda elektrikli modellere ağırlık vereceğini duyurdu. Otomobil devi önümüzdeki yıllarda iki modelde elektrikli ve hibrit versiyonlar sunacak.

Maserati Quattroporte ve Levante modellerine rekor yatırım
Maserati Quattroporte ve Levante modellerine rekor yatırım
GİRİŞ 18.02.2020 13:13 GÜNCELLEME 18.02.2020 15:50

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) bünyesindeki marka, ilk etapta Ghibli, GranTurismo, GranCabrio ve ardından da ürün gamındaki Quattroporte ve Levante modellerinde elektrikli ve hibrit versiyonlar sunacak. 

 

Bir süre önce PSA Grubu ile birleşme kararı alan Fiat Chrysler Automobiles (FCA),bünyesindeki markalardan Maserati için dev bir elektrikli model planı hazırladı.

 

Yapılan açıklamaya göre, İtalyan üreticinin önümüzdeki yıllarda yollara çıkacak elektrikli ve hibrit modelleri için 800 milyon euro (864 milyon dolar) harcanacak.

Bu kapsamda, Ghibli, GranTurismo ve GranCabrio gibi Maserati modellerinin elektrikli versiyonları geliştirilecek ve FCA bünyesindeki Mirafiori fabrikası teknolojik dönüşümden geçirilecek.

Hatırlanacağı üzere, Fiat 500'ün elektrikli versiyonunun da bu tesiste üretileceği açıklanmıştı.

Atılan adımlar doğrultusunda, GranTurismo ve GranCabrio'nun üretimi Mirafiori'ye kaydırılacak.

2022 ve 2023 yıllarında ise markanın Quattroporte ve Levante modellerinin hibrit ve elektrikli versiyonlarının piyasa çıkması planlanıyor.

İtalyan üreticinin hibrit ve elektrikli model geliştirme çalışmalarının yanı sıra, benzinli motor üretimine de devam edeceği verilen bilgiler arasında.