Otomobil devleri Çin'de üretime tekrar başlayacak!

Koronavirüs sebebiyle Çin'de üretimine ara veren otomotiv markaları, şubat ayının ilk haftasından sonra üretime tekrar başlayacak. Özellikle Ay Yeni Yıl tatili sonrası ertelenen üretim planları, bazı markalarda bir kaç hafta daha uzatılmıştı. Şimdi ise Daimler, Ford ve Nissan'ın başını çektiği 10 Şubat tarihinde üretime başlayan markalara 17 Şubat tarihinde Honda'da eklenecek.

Otomobil devleri Çin'de üretime tekrar başlayacak!
Otomobil devleri Çin'de üretime tekrar başlayacak!
GİRİŞ 13.02.2020 09:39 GÜNCELLEME 13.02.2020 09:39

Reuters’dan gelen habere göre Çin’de üretim yapan Japon marka Honda, fabrikasını 17 Şubat tarihinde tekrar üretime açacak.

Markadan gelen açıklamalara göre firma çalışanlarının Şubat ayının belirtilen tarihinde ve sonrasında rahat ve güvenli bir biçimde çalışabilmesi için gerekli güvenlik adımlarının atıldığını belirtti.

Honda’ya ek olarak şubat ayı içinde tekrar üretime başlayacak otomotiv markalarına göz atarsak SAIC Volkswagen Automotive ve FAW – Volkswagen Automotive fabrikaları Honda ile aynı tarihinde tekrar çalışmaya başlayacak.

Daimler, Ford, Nissan 10 Şubat tarihinde üretime başlamayı planlıyor. PSA Grubu 14 Şubat, Toyota 16 Şubat ve BMW'de 17 Şubat tarihlerinde tekrar aktif olacak.

KAYNAK: REUTERS