2020 Jaguar I-Pace'in üretimine ara verdi

2020 yılında otomobil devleri koronavirüs salgını nedeniyle fabrikaları bir süre kapatarak üretime ara verdi. İngiliz otomobil üreticisi Jaguar'da tarihindeki ilk tam elektrikli modeli 2020 I-Pace'in üretimine ara verildiğini bildirildi. Şirketten yapılan açıklamaya göre sebebin koronavirüs olmadığı, batarya stokunun kalmaması nedeniyle üretime ara verildiği açıklandı.

2020 Jaguar I-Pace'in üretimine ara verdi
2020 Jaguar I-Pace'in üretimine ara verdi
GİRİŞ 12.02.2020 11:02 GÜNCELLEME 12.02.2020 13:50

Jaguar'ın ilk yüzde yüz elektrikli modeli I-Pace'in üretimine ara verildiği bildirildi. Otomobilin üretimi 1 hafta süre ile sonlanırken, gelişmenin batarya stokunun kalmamasından kaynaklandığı aktarılıyor.

 

Avusturya'nın Graz kentinde üretilen modelin, batarya stokunun kalmaması nedeniyle bir süre boyunca bantlardan inemeyeceği aktarılıyor.

 

2020 Jaguar I-Pace'de lityum-ion bataryalar görev yapıyor ve bu bataryaları Jaguar'a Güney Koreli LG Chem tedarik ediyor. Elektrikli Jaguar'ın üretimine verilen aranın bir hafta süreceği belirtiliyor.

LG'nin Polonya'da ürettiği bataryalardan gücünü alan 2020 Jaguar I-Pace, geçen yıl tüm dünyada 18 bin adetlik satışa ulaşmıştı. 

SEBEP KORONAVİRÜS DEĞİL

Jaguar'ın üretimi durdurmasının nedeni ise, son dönemde çoğu markanın fabrikasına kilit vuran koronavirüs salgını değil, LG'nin talebe yetişememesi olarak açıklanıyor.

LG Chem, Polonya'daki fabrikasında ürettiği bataryaları Jaguar'ın yanı sıra, BMW, Audi ve Mercedes gibi markalara da batarya satıyor.

Söz konusu markaların elektrikli model üretimine hız vermesinin ise, Koreli firmayı üretimde sıkıntıya soktuğu ve bazı elektrikli modellerin piyasa çıkış tarihlerini de erteleteceği kaydediliyor.