Otomotiv devinden koronavirüs hamlesi

Çinli otomotiv şirketi Geely, sürücüleri ve yolcuları virüslere karşı koruyacak bir otomobil geliştireceğini bildirdi. Şirketten yapılan açıklamada, geliştirilecek olan aracın koronavirüsle mücadele kapsamında havayı temizleyeceği ve virüsleri filtreleyeceği belirtildi.

Otomotiv devinden koronavirüs hamlesi
Otomotiv devinden koronavirüs hamlesi
GİRİŞ 12.02.2020 05:44 GÜNCELLEME 12.02.2020 07:24
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Çinli otomotiv şirketi Geely'den yeni bir teknolojik hamle geldi.

 

 

Dünyaca ünlü otomotiv devi Volvo'yu da bünyesinde barındıran Geely, 'virüs geçirmeyen' araba geliştireceğini bildirdi.

Şirket tarafından yapılan açıklamada geliştirilecek bu otomobilin, sürücü ve yolcuları virüslere karşı koruyacağının altı çizilerek koronavirüsle mücadele kapsamında havayı temizleyecek, virüsleri filtreleyecek sağlıklı ve akıllı arabalar geliştirmek için yaklaşık 53 milyon dolar kaynak aktarıldığı belirtildi.

 

 

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su An Conghui ise yaptığı açıklamada, "Salgının önlenmesi, toplumun tüm kesimlerinin katılımıyla uzun süreli bir çaba gerektiriyor. İnsanlar en yaygın ulaşım aracı olan arabalarında çok zaman geçiriyor. Arabalar ikinci evleri gibi" ifadelerini kullandı.

Geely'nin virüs geçirmeyen araba projesi, otomobil uzmanları ve sosyal medya kullanıcıları tarafından Tesla'nın Model X ve Model S araçlarındaki "Biyolojik Silah Savunma Modu'na" benzetildi.

YORUMLAR 10
  • namı kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    he he anlat anlat heycanlı oluyor. fişinizi çektiler artık çinin
    Cevapla
  • Mete han 4 yıl önce Şikayet Et
    Önce Uygur Türklerine ,Müslümanlara yapılan zülmü, vahşiliği ,barbarlığı bırakın, insan olun , Allahın kelamı Furkanı değiştirip komunist partiye uydurmayı bırakın ,Kuranın sahibi Allahu Teala dır ,onu ben koruyacağım diyor Rabbimiz . Aksi taktirde kökünüzü kazayıyacak ,sonunuz çok fena olacak ey zalim Çinli komunistler.
    Cevapla
  • ramazan k koca 4 yıl önce Şikayet Et
    siz önce bu virüs yok etmek için daha bir ilac geliştiremediniz bu nasıl olacak ama araba virüsden koruyacak nasıl olacak bu iş kelin ilacı olsa başına çalar hesabı
    Cevapla
  • asagilikchina 4 yıl önce Şikayet Et
    sen önce beynine giden hava yi degistir böcek ve igrenc seyleri yemegi birakin masumlara zulm etmeyin buda gibi heykele tapmaktan vaz gecin
    Cevapla
  • Dirilis 4 yıl önce Şikayet Et
    Ah şu komik cinliler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle