TOGG'dan MHP liderine teşekkür

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye bir ziyaret gerçekleştirdi. MHP Genel Merkezinde gerçekleştirilen görüşmede Hisarcıklıoğlu ve Karakaş'ın MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye otomobilin üretim süreciyle ilgili bilgi verdiği ve Türkiye’nin otomobiline verdiği destek olduğu için teşekkür ettiği bildirildi

TOGG'dan MHP liderine teşekkür
TOGG'dan MHP liderine teşekkür
GİRİŞ 17.01.2020 16:44 GÜNCELLEME 17.01.2020 16:44

Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ( TOBB) Başkanı RifatRifat HisarcıklıoğluHisarcıklıoğlu ve Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Gürcan Karakaş’ı kabul etti.

Yapılan açıklamaya göre, MHP Genel Merkezinde gerçekleştirilen görüşmede HisarcıklıoğluHisarcıklıoğlu ve Karakaş, MHP liderine Türkiye’nin otomobiline verdiği destek olduğu için teşekkür etti.

HisarcıklıoğluHisarcıklıoğlu ve Karakaş'ın MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye otomobilin üretim süreciyle ilgili bilgi verdiği de kaydedildi.

2022'DE YOLLARA ÇIKACAK

TOGG, 27 Aralık'ta düzenlediği lansmandalansmanda, geliştirdiği SUV ve sedan modeli Türkiye ve dünyaya tanıtmıştı. Aynı platformu paylaşan iki modelden SUV karoser sahip olanın 2022'de yollara çıkacağı belirtilirken, otomobilde iki farklı güç seçeneğinin yer alacağı aktarıldı.

Buna göre, TOGG'unTOGG'un geliştirdiği elektrikle çalışan ve C-segmenttesegmentte yer alan SUV'unSUV'un güçsüz versiyonu 200 beygir güç üretiyor ve gücünü arka tekerleklere aktarıyor. Bu modelin menzili 300 kilometre olarak açıklanıyor.

Daha güç olan modelin ise dört tekerlekten çekişli olarak üretileceği aktarılıyor. Yapılan açıklamaya göre, bu modelin gücü 400 beygir ve menzil değeri de 500 kilometre şeklinde.

2018'DE KURULDU

TOGG, '5 babayiğit' olarak anılan BMC, Kıraça Holding, TurkcellTurkcell, Zorlu Holding ve Anadolu Grubu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan protokol kapsamında yerli otomobili geliştirmek üzere 2018 yılında kuruldu.

Bosch'taBosch'ta üst düzey yöneticilik yapan Gürcan Karakaş, Haziran 2018'de TOGG CEO'su olarak atandı.TOGG'unTOGG'un genel merkezi de geçtiğimiz Eylül ayında Gebze'deki Bilişim Vadisi olarak belirlendi. 

Bursa'nın Gemlik ilçesinde fabrikası inşa edilecek TOGG, yılda 175 bin yerli otomobil üretecek. Fabrikanın devreye alınması ile, TOGG'unTOGG'un istihdam sağladığı kişi sayısı da 4 bin 500 kişiyi bulacak.