Yerli otoda tescil süreci başladı

Türkiye’nin vizyon projesi olarak 27 Aralık 2019’da tanıtılan ve 2022 sonunda ilk araçlarının seri üretimden çıkarılması planlanan Türkiye’nin Otomobili’nde patent çalışmaları yürütülüyor.

Yerli otoda tescil süreci başladı
Yerli otoda tescil süreci başladı
GİRİŞ 13.01.2020 09:08 GÜNCELLEME 13.01.2020 09:09
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bu kapsamda, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), otomobilin tasarımları için Avrupa’da bazı ülkelerin yanı sıra Rusya, ABD, Hindistan, Çin, Japonya ve Güney Kore’ye tescil başvuruları gerçekleştirdi.

Otomobilin Türk cumhuriyetlerindeki tescil çalışmalarında da sona gelindiği bildirildi. Ulusal alanda da Türk Patent ve Marka Kurumuna (TÜRKPATENT) sınai mülkiyet başvuruları yapıldı. Otomobilin “Hız sabitleyici yönetim sistemi” ile “Yarı değiştirilebilen bataryalı elektrikli araç ve değiştirilebilir batarya sistemi ve mekanik bağlantı yapısı”nın patenti için başvuruda bulunuldu.

Kurum, TOGG tarafından çeşitli sınıflarda üç farklı başlıkta yapılan marka başvurularını uygun bularak gerekli tescilleri tamamladı. TÜRKPATENT Başkanı Habip Asan “Tescil süreçleri önemli. Farklı ülkelerde gerekli tescil başvuruları yapılmazsa Türkiye’nin Otomobili’nin tasarımı ve markası oralarda taklit edilebilir” dedi.

 
YORUMLAR 3
  • Aleyna 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayat zor
    Cevapla
  • saime 4 yıl önce Şikayet Et
    İyiymiş
    Cevapla
  • saime 4 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun
    Cevapla